reklama

Slovenská hanba, nielen v Bruseli

Monika Flašíková - Beňová zaperlila sebe vlastným, originálnym spôsobom. Asi ako vtedy s tričkom Marylin. Vraj USA a EÚ urazili obyvateľov Krymu, keď neuznali referendum. Robert Fico zas obhajuje jej právo na iný názor. No spánombohom a zlé preč. Teda, Monika preč. Aj s Robertom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (34)

To, čo predvádza Fico a pod jeho vedením aj slovenská diplomacia od začiatku krízy na Ukrajine vyzerá ako neuveriteľná servilnosť voči Rusku. Každý fanúšik konšpiračných teórií by tu už rozvíjal myšlienky o prepojení na ruské tajné služby, či závislosť na ruskom kapitále, ktorého je na Slovensku viac, ako si mnohí myslia. Ja si myslím, že ide skôr o mentálne nastavenie úbohého komunistického prisluhovača, ktorý je síce smerom dovnútra úžasne "silný", smerom von si ale netrúfne vôbec nič. A teda hlavne byť proti. Proti Rusku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podľa Flašíkovej - Beňovej a Fica je v poriadku, keď je časť suverénneho štátu obsadená vojskami susedného štátu pod zámienkou ochrany národnostnej menšiny. Flašíková "argumentuje", že sa to nedá porovnávať so situáciou Maďarska a Slovenska, lebo "Na Slovensku nemáme autonómnu časť." Veď práve Monika, Rusi na Kryme mali viac práv a viac slobôd ako Maďari u nás. Mali presne tú autonómiu, ktorou tu roky strašil váš koaličný partner Jano Slota. A napriek tomu je vraj v poriadku, že ich obsadili, odstrihli od ukrajinských zdrojov informácií a "pozvali" na referendum, kde ani nemohli hlasovať za zotrvanie Krymu v Ukrajine. Ale to by niekto musel najprv chápať význam pojmov ako autonómia a demokratické referendum. Ani nehovoriac o tom, že pokiaľ v Kyjeve sedel proruský prezident Janukovyč, žiadny krymský Rus necítil potrebu brániť nejaké svoje práva. Alebo ste mali v Bruseli nejakých krymských Rusov, sťažujúcich sa na podmienky na ukrajinskom Kryme? Chápem ale, že pri obrovskom pracovnom vyťažení nad pravidlami pre lov sardiniek v Severnom mori Vám niečo také mohlo aj uniknúť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Podľa Flašíkovej - Beňovej a Fica je v poriadku, keď sa referendum koná pod vojenskou kontrolou cudzej moci. Nepripomína vám to niečo? Ako by asi dopadlo referendum o pripojení vtedy už jednoznačne fašistického Rakúska k Nemecku v roku 1938, ak by ho teda Hitler vôbec dovolil a rovno Rakúsko neobsadil? Ako dopadlo referendum v Nemecku v roku 1936, pod plnou dohľadom Gestapa a SS? Flašíková - Beňová a Fico nám idú tvrdiť, že toto je demokratický inštitút? To nie je hlúpe, to je normálne nebezpečné. Osoby s takýmto vnímaním politickej reality by nemali zastávať žiadne politické funkcie, lebo priamo ohrozujú slobodu a nezávislosť krajiny, ktorú zastupujú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Robert Fico tvrdí, že dianie na Ukrajine je vraj kontroverzné a možno naň mať rôzne názory. Nie pán premiér, nie je kontroverzné. Okrem Ruska nikto nevidí žiadnu kontroverziu, každý vidí vojenskú okupáciu suverénneho štátu, niečo, čo sa od druhej svetovej vojny v Európe nestalo. Na to nemožno mať rôzne názory, pokiaľ sa chcete vyhlasovať za demokratického politika, rešpektujúceho elementárne zásady medzinárodného práva a medzinárodné zmluvy, ktoré, napríklad, garantujú nedotknuteľnosť hraníc a územnú celistvosť Ukrajiny. Zmluvy, ktoré podpísalo aj Rusko, štát, ktorý ich brutálnym spôsobom porušil a porušuje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kecy o tom, ako sa Ukrajinci mýlia, keď si myslia, že po podpise asociačnej dohody z Únie pritečú miliardy sú v súčasnej situácii krásnou ukážkou mentálneho sveta premiéra, pre ktorého jedinou "hodnotou" sú "miliardy eur". Sloboda? Nezávislosť? Rešpekt k medzinárodnému právu? Základné ľudské a občianske práva? Nič. Prachy sú dôležité, nič iné.

Mnohí moji priatelia a známi v týchto dňoch píšu na facebooku a aj na blogoch o tom, prečo nemajú problém ísť voliť Andreja Kisku, aj keď nie je ich ideálnym kandidátom. Ja pôjdem voliť Kisku už len preto, aby ľudia ako Monika Flašíková - Beňová a Robert Fico neboli jediným hlasom, ktorý v prípade kríz, ako je tá ukrajinská, zaznejú zo Slovenska. Aby som sa nemusel hanbiť za to, že v tejto krajine vládne bez akejkoľvek opozície servilná a pred Ruskom sa trasúca banda "přizdisráčov".

Juraj Petrovič

Juraj Petrovič

Bloger 
  • Počet článkov:  232
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Človek, občan, otec, manžel. Od roku 2022 píšem pre týždenník .týždeň. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaSpoločnosťVedaFimfárumZápisky z ciestKultúraPrírodaSrandičkyPredvolebné článkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu