reklama

Eurovision Song Contest - 5. kolo

Posledné piate semifinálové kolo sa mohlo pochváliť zopár nadpriemernými výkonmi. V prvom rade by som rada upozornila na Smolu a Hrušky. Smola ich rozhodne v oný večer obišla, naopak pôsobili veľmi odľahčene, uvoľnene, jednoducho boli sami sebou.......žiadne pózy. Postrehla som istú podobnosť s kapelami LePayaco a Hexom, čo v tomto prípade nebolo na škodu. Za zmienku určite stojí aj Peter Cmorík. Do súťaže sa zapojil s piesňou Keď spíš, ktorú už väčšina z nás môže poznať zo slovenských rádií. Bol jedným z horúcich favoritov na postup do finále, ašak tentoraz odišiel s prázdnymi rukami. Niektorí by mohli povedať, že práve na jeho úkor postúpil toľko očakávaný Desmod s Luciou Novákovou. Tak či onak, Desmod nakoniec z dôvodu negatívneho mediálneho tlaku odstúpil. To znamená, že momentálne jediným známym postupujúcim na základe diváckeho hlasovania je Nela Pocisková s Kamilom Mikulčíkom a ich songom Leť tmou. Keďže som posledných pár rokov žila v zahraničí, jej objavenie a prienik na slovenskú umeleckú scénu mi unikol. Jej meno som v nedeľný večer počula po prvý raz. Z tohto dôvodu by som ju nerada akokoľvek hodnotila, podľa všetkého a všetkých je to veľký talent. Ale poznámky,

Písmo: A- | A+
Diskusia  (22)

že jej hlasový prejav mi pripomínal skôr škrekot divých vrán ako spev, sa asi nezdržím.

Ostatní súťažiaci zostali bez povšimnutia, resp. povšimnutia s pozitívnym nábojom. Zoskupenia ako Papajam alebo Alena Kortis môžu svoje účinkovanie v Eurosongu považovať za svojich päť minút slávy. Ich skladby boli asi také pokrokové a prínosné ako tie, na ktoré sme kedysi trsali v plechovom megaklube Boccacio. Prosto mali spoločného menovateľa - 3 Z, čiže zlé, zlé, zlé.

Nominantom poroty sa prekvapivo stal Michal Chrenko s piesňou Proti prúdu. No a definitívne posledným postupujúcim sa stal Samo Tomeček, ktorého vrátil do hry samotný predseda poroty Laco Lučenič. Rozhodol o tom svojím a zároveň jediným hlasom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mnohí už určite s napätím očakávajú, čo nám prinesie vytúžené finále. Kto nakoniec pocestuje do Moskvy, aby nás reprezentoval na medzinárodnom finále súťaže Eurovision Song Contest? Bude to niekto zo známych mien ako Martina Šindlerová či Tomáš Bezdeda alebo zatiaľ neokukaná tvár, ktorá na svoju slovenskú slávu ešte len čaká?

Natália Podhorná

Natália Podhorná

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som kto som. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu