reklama

Eurovision Song Contest, part 2

S potešením môžem skonštatovať, že druhé semifinálové kolo sa už mohlo pochváliť vyššou úrovňou, aj keď stále to ešte bolo ďaleko od toho, ako by to malo v takejto súťaži vyzerať. Opäť sa však diváci neubránili hlasovaniu založenom najmä na základe sympatií k jednotlivým súťažiacim, a nie na samotnej kvalite súťažnej piesne. Áno, samozrejme že mám na mysli Tomáša Bezdedu. Keď si odmyslím jeho fanúšikovskú základňu pozostávajúcu prevažne z násťročných babeniek, pochybujem, že by sa na Slovensku našiel ešte niekto, kto by mu poslal hlas. Jeho song nazvaný "Každý z nás" na mňa nezapôsobil ako po melodickej, tak ani po textovej stránke. A celkový dojem nedoladil ani "coldplay-ovsky ladený chorus".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Ako prvé však vystúpilo zoskupenie Babenky a Týpci, ktorých môžu diváci poznať z muzikálu Fontána pre Zuzanu. Už samotný názov predznačuje katastrofu. A takou bolo aj samotné vystúpenie. Formácia, túžiaca sa za každú cenu predstaviť slovenskému (v horšom prípade európskemu) publiku, nikdy neveští nič dobré. Ešte šťastie, že sa umiestnili až na treťom nepostupovom mieste. Aj keď im finále uniklo len o dva hlasy. Riadny rockový nárez sme si mohli vypočuť v podobe kapely Editor. Ani títo drsní rockeri ma nepresvedčili o tom, že práve oni by nás mali reprezentovať na európskom finále ESC.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďalšími semifinalistami bolo husľové trio Golden Storm. Predviedli celkom zaujímavé číslo, ale opäť raz tomu niečo chýbalo. Číro na hlave jednej z členiek to však určite nebolo. Takmer istá postupom do finále si mohla byť ešte pred začiatkom druhého semifinálového kola Mária Čírová so skladbou Búrka. Do povedomia slovenských poslucháčov sa už stihla dostať ako víťazka autorskej súťaže Coca-Cola Popstar. Spomenutá pieseň je už väčšine z nás tiež určite známa zo slovenského éteru. Preto som jej postupom vôbec nebola prekvapená.

Dobrý dojem zanechala vo mne skupina Mukatado. Ich pieseň "Ja sa mám" pôsobila ako sviežy závan čerstvého vzduchu. Práve preto som pri vyhlasovaní tretieho postupujúceho v kútiku duše dúfala, že to budú práve oni, koho porota ponechá v hre. Našťastie sa tak aj stalo a už teraz si dovolím tvrdiť, že budú patriť medzi horúce želiezka v ohni. Úlohy Geniálneho cvoka sa v ten večer zhostil na jednotku Marek Kravjar. No už pri prvom pohľade muselo byť každému jasné, že to nemyslí vážne a túto súťaž berie len ako mediálne zviditeľnenie sa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zvyšné slovenské hudobné perly sa medzi tým všetkým stratili tak ako perly v mori. Medzi nich patrí sympatická mladá deva Anawi a pre istotu aj pár exsuperstáristov - Jakub Petraník a Samo Tomeček so svojím band-om. Snahu síce mali, ale neubránili sa nemastnote, neslanote.

Dúfam, že nastúpený trend zvyšujúcej sa úrovne od jedného kola k druhému bude aj naďalej pokračovať. Presvedčiť sa o tom budeme môcť už o pár dní, a preto hudbe zdar!

Natália Podhorná

Natália Podhorná

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som kto som. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu