reklama

Premiér Fico ruinuje Slovensko

Slovensko musí byt veľmi bohatá krajina keď si môže dovoliť mať premiéra, ktorý sústavne ekonomicky ruinuje Slovensko. Posledné udalosti len zdôraznili jeho rozhodnutia smerujúce proti peňaženkám občanom. Nedávno to bol megapodvod prevzatia akcií stratového SPP štátom (teda občanmi), ktorí budú znášať straty tohto podniku po dobu 15 rokov. Je to skutočne skvelý obchod, ale žiaľbohu nie pre daňových poplatníkov. Podrobne je to objasnené tu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (66)

Ďaľšia ekonomická rana pre slovenský národ je prehratý arbitrážny spor, kde bude musieť vyplatiť štát - teda občania - akcionárom poisťovne Unionu 22 miliónov eur. Premiéra Roberta Fica takto dobiehajú jeho silné reči, citát: „Chcú si to rozdať so štátom? Nech sa páči, poďme, my sme na to pripravení," vyťahoval sa Fico na Achmeu (akcionára poisťovne Union a.s.) v roku 2008. Nemecký súd premiérovi teraz jasne odkázal, že aj investori potrebujú istoty. A premiér, ako docent práva? musel predsa vedieť, že ešte aj to naťahovanie sporu bude stáť štát len na úrokoch z omeškania 50-tisíc eur každý mesiac + miliónové náklady na právnikov, súdne poplatky, ... Takže sa to doteraz vyšplhalo na slušnú sumu 41 miliónov eur! Toľko dostanú súkromné firmy od štátu. Potom, že vraj nie sú peniaze na zvýšenie úbohých platov napríklad sestričkám. To je teda tá daň za Ficovu ješitnosť, samoľúbosť a jeho „skvelý" politický marketing, pre ktorý s kľudom obetuje aj 41 miliónov. Veď to nie sú jeho peniaze. Musí predsa pred voličmi (teda aspoň svojimi) budiť dojem, ako bojuje proti tým „hnusným kapitalistom". To už ale skoro hraničí s vlastizradou. V slušnej demokratickej krajine by takýto predseda vlády už dávno nebol vo funkcii. Slovensko žiaľ medzi takéto krajiny ešte stále nepatrí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podobne sa pán Fico môže popáliť aj v blízkej budúcnosti, a to na vytvorení jednej zdravotnej poisťovne. Ale čo už, veď v najhoršom to daňovníci opäť zaplatia. "Toto je len jeden súdny spor, práve s najmenšou poisťovňou. Sú rozbehnuté ale aj ďalšie spory, niekde dosahuje suma až jednu miliardu eur. Ešte sa to neskončilo, z tohto bude ešte jeden veľký problém," vyhlásil na tlačovej konferencii v parlamente Sulík.

Ficove „silné reči" sú znakom populistických politikov. Robí to preto, lebo to znie ľúbivo a možné následky prídu až v budúcnosti, keď už bude "za vodou". Táto kauza ho ale dobehla oveľa skorej, ako predpokladal. Na programe sú totiž župné a potom prezidentské voľby a kauza sa teda nebude týkať len jeho osoby, ale celého Smeru.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Taktiež pripravovaná daň zo straty, ktorú chce v týchto dňoch pretlačiť jeho minister financií, je opäť výkvet ekonomického nezmyslu a navyše je tu dôvodné podozrenie, že sa jedná o zákon odporujúci ústave.

Jednofarebná vláda Smeru teda ekonomicky ruinuje Slovensko. Tento fakt v týchto dňoch potvrdilo aj Svetové ekonomické fórum. Vyplýva to zo zverejneného Globálneho indexu konkurencieschopnosti, kde sa Slovensko v tomto rebríčku prepadlo na najhoršiu úroveň za posledných 16 rokov. Ešte aj Mečiarova vláda bola v tomto rebríčku úspešnejšia a to už je čo povedať. Robert Fico skutočne robí zo Slovenska najhoršie miesto na podnikanie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Znie to dosť podivuhodne, ale pán Fico je vecné bremeno Slovenska. Možno aj preto sa chce na jar "odpratať" do prezidentského paláca, nakoľko si už objednáva na marec 2014 veľké športové haly po Slovensku a angažuje údajne Karla Gotta na vystúpenia. Kedy sa tá pekná krajina pod Tatrami, ktorá s časti „sficovatela", konečne preberie do reality? Pevne verím, že to bude už na jar 2014 a následne v roku 2016, keď sa aj tá väščia časť voličov (veď Fica volila len pätina oprávnených voličov) konečne prebudí z toho dlhého spánku a nezáujmu o veci verejné a začne sa konečne angažovať. Veď ten Ficov voličský elektorát bude ešte nejakú dobu snívať o tých imaginárných istotách. Nuž dobre im tak.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako dopadnú prezidentské voľby sa vo veľkej miere rozhodne aj o tom, kam bude Slovensko smerovať (nie Smer-ovať) v ďaľších rokoch a či bude mať konečne šance na lepší život v slušne spravovanej krajine. To môže byť práve ten signál na nový slušný začiatok v slovenskej politike, priamo od prvého občana Slovenskej republiky. Bolo by už načase zvoliť si prvého nekomunistického prezidenta, ktorý by bol tou inšpirujúcou a zároveň morálnou hlavou štátu. Takú šancu treba po tých dlhých rokoch, keď tu boli prezidenti volení vždy len ako menšie zlo, náležite využiť. Ďaľšia môže byť totiž teoreticky až o 10 rokov! A to je veľmi dlhá doba, ktorú si Slovensko a najmä jeho skvelá mládež, s ktorou som mal možnosť sa počas vyše trojtýždňovej cesty po celom Slovensku rozprávať, veru nezaslúži. Občania, v marci 2014 treba ísť bezpodmienečne voliť, veď tentokrát už predsa nemusíte voliť menšie zlo.

Pavol Podolay

Pavol Podolay

Bloger 
  • Počet článkov:  52
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prezident Nemecko-slovenskej hospodárskej únie. Moje blogy budú venované politike, ekonomike, ale aj spoločensky aktuálnym témam a to nielen na Slovensku. ----------------------------------------------------------- Ďakujem za Vaše maily k článkom: pavol@podolay.eu Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu