reklama

Romantické cesty BA župy I.

Bratislavská župa spravuje takmer 512 km ciest II. a III. triedy, pričom časť z nich by mohla patriť do oveľa nižších tried, ak by existovali. Problémom nie je len kvalita samotného podkladu s výtlkmi niekde väčšími ako 7 cm ale aj celková údržba bezprostredného okolia ciest. To čo nie je priveľmi na očiach, o to sa župa veľmi nestará, hoci by mala.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

V najnovšom vydaní i magazínu Bratislavskej župy, tzv. "Župných inoviniek" sa máme dokonca možnosť dozvedieť, že až 51% ciest II. triedy a viac ako 68% ciest III. triedy v okresoch Pezinok, Malacky a Senec je nevyhovujúcich. Inými slovami by sa asi nemalo po nich jazdiť. Župa tvrdí, že cesty zdedila od štátu finančne podvyživené už v minulých desaťročiach /prečo nie rovno storočiach?/ Byť županom v župe, ktorá sama priznáva takýto cestný debakel nie je najlepšia vizitka a to patrí tento región medzi najbohatšie v EU.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Toto je len krátka sekvencia z úseku Ivánka pri Dunaji - Čierna Voda. Je to ako časť amerického Bronxu. Rozmlátená cesta po strane so smetiskami a na jej koci "zdrogovaný mladík" prehnutý cez zábradlie.

Problém ale nie je v nedostatku prostriedkov, ale v ich zlom manažovaní. Ak by si Bratislavská župa odpustila len nasledovné úlety, peňazí na opravu ciest by bolo o mnoho o mnoho viac :

- kúpa jednej limuzíny za 66 400€

- kúpa druhej limuzíny za 116 180€

- najdrahší ples roku 2009 za 165 970€

Takže namiesto opravených ciest nám v Bratislavskej župe okrem luxusných limuzín budú pribúdať aj "romantické"úseky.

Blažej Pokorný

Blažej Pokorný

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Tridsiatnik a skôr optimista. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáPOLITIKASOCIÁLNE VECIVoľný časOSTATNÉ

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu