reklama

Denník z Antarktídy - začalo snežiť

Sneženie, veľmi zlá viditeľnosť, v diaľke krásna dolina.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (43)

12.11.2008
GPS pos: S71 49, 4,, E10 59, 54,,

V noci zacalo snezit a pokracovalo aj cez den. Viditelnost bola velmi zla, prevladalo difuzne svetlo. Rozvidnievat sa zacalo az ku veceru. Cely den sa mi velmi tazko slapalo, snehove platne sa prepadavali. Nachadzam sa cca v 2100 mnm. I napriek oblakom, vidim pod sebou krasnu dolinu.

Peto Peter Valušiak sa vydal 26. októbra 2008 unikátny autonómny sólo prechod naprieč Antarktídou cez Južný pól až na stanicu McMurdo pri Rossovom mori. Pred sebou má takmer 4000 km naprieč najnehostinnejším kontinentom našej planéty a 120 dní mrazu a samoty, za sebou sane vážiace až 200 kg.

Navigačný systém Peter používa GPS v kombinácii s kompasom. Pravidelné novinky z jeho expedičného denníka si budete môcť prečítať vďaka spojeniu cez iridium satelitný systém.

Denník z cesty sa bude nachádzať na tomto blogu. Ak by ste chceli položiť Petrovi nejaké otázky, stačí sa spýtať v diskusii, alebo napísať priamo na mail igor.plavka@sme.sk . Na stránke sme.sk budú postupne pribúdať fotografie, mapa a multimediálne záznamy Petrovej cesty.

Peter Valušiak

Peter Valušiak

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Polárnik, extrémista. Dňa 1. novembra 2008 sa Peter vybral na sólový prechod naprieč Antarktídou bez vonkajšej podpory, použitia kitu a zásobovania. Zoznam autorových rubrík:  MAPAVIDEOVÝBAVADENNÍK

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu