reklama

Sex s ex alebo Randenie len tak

Mnoho krát som o tom počul, sem-tam niečo čítal, nikdy som sa nezamyslel nad tým, čo ľudí na milovaní sa s bývalým partnerom či partnerkou tak fascinuje. A pod milovaním teraz nemyslím len tú mystickú, zväčša horizontálnu gymnastiku, ale celé to také bytie spolu od ranného bozku s neumytými zubami cez spoločné jedenie, nákupy, prechádzky a kino až po večerné zaklbkovanie sa do seba a voňavé zaspávanie. A v každej voľnej chvíľke pomedzi to ika-tika-gymnastika.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (95)

9. februára som ráno vykĺzol spod jej periny, zobral pobalený vak a zamieril na letisko. Odišiel som do sveta, hľadať sám seba. Už nebolo MY, bolo moje hľadajúce JA a jej uplakané JA, pod tou perinou. Po pol roku som stál opäť na tom istom letisku. A pred letiskom ona, s chlebom a soľou a ploskačkou borovičky - vitaj doma. Krajšia než kedykoľvek predtým. Bolo to pár z najkrajších dní v mojom živote. Randenie len tak, medzi príletom a odletom, lebo nám je spolu dobre. Spoločná minulosť uležaná a budúcnosť už máme každý zvlášť, asi... Je len krásne Tu a Teraz.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Milovanie s ex je ako prechádzka vyhnanca rodným mestom, v ktorom už všetci zabudli jeho dlhy. Staré hriechy stratili na dôležitosti, už sa nemusí neustále obzerať cez plece, môže kráčať, kde sa mu zachce. Pozná každú uličku, každú skratku, netreba hľadieť do mapy. A zrazu si opäť vychutnáva vôňu čerstvého chleba okolo pekárne, zvuk zurčiaceho potoka za domom, majestátny zvuk zvonov odbíjajúcich polnoc. Vie, že môže ostať len chvíľu, že ľuďom sa pamäť znovu vráti a začnú požičané peniaze pýtať späť. Preto len kráča a nasáva tú známu atmosféru plnými dúškami. „Dnes mám rande so svojím mestom...", spieva si, nezbedník.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je to ako prvý spoločný týždeň s novým človekom, ale bez toho tápavého spoznávania sa. V hlave hučí príval hormónov z prítomnosti nového telíčka, ale ruka šmátralka ide po známych trasách s neochvejnou istotou. Celý vesmír pod jednou perinou, alebo na jednom gauči, alebo na jednom stole, skrátka celý vesmír koncentrovaný v tom rytmickom ľúbení sa.

A teraz, keď zas hľadám nastavenia pre slovenskú klávesnicu na cudzom počítači, už mi ostal len potmehúdsky úsmev a iskra v oku s peknou spomienkou. A tiché Ďakujem letiace na krídlach vánku domov.

Martin Poliačik

Martin Poliačik

Bloger 
  • Počet článkov:  77
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Lektor kritického myslenia, propagátor zdravého spánku, konzultant a tréner Zoznam autorových rubrík:  SaSŠamanský šlabikárSo srdcom na dlaniS rukami na ruckach vozickaPeruánsky denníčekMúzou praštenýLen takS okom na hľadáčiku

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu