reklama

Nazdravie z Mariatchi!

Sobota, desať hodín večer. Plná krčma, s mojou Hankou sa tlačíme hneď pri stene. Pódium plné prapodivných nástrojov a Braňo Jóbus je vo forme ako vždy. Juro Kušnierik a Mišo Kaščák obaja vysmiati, Lasky doniesol šteňa, Je tu aj Jofo Viskupič, Miro Beblavý, bez kravát a oblekov si môžeme dať pivko v dobrej spoločnosti. Všetci ešte máme pred očami video, ktoré bolo nakrútené len tu pred dverami, no každý dúfa, že to bola posledná kvapka a podobná vec už sa nezopakuje.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (37)

Extrémisti pred časom pochopili, že svojou pôvodnou ideológiou, uniformami a hajlovaním na Slovensku neprerazia. Stále žije priveľa ľudí, pre ktorých Tiso nikdy nebol hrdinom, ale tyranom, stále si množstvo rodín pamätá, že v Povstaní prišli o otca či deda. Zmenili teda podobu a zakuklili sa. Vlaňajší november a výsledok župných volieb v Banskej Bystrici ukázal, že úspešne. Mimikry z rýchlych riešení, rozdávania lopát a búrania nelegálnych osád si pri absencii skutočných riešení našlo miesto na trhu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ibaže už Lincoln vedel, že nemôžete klamať dlho a všetkých. Stačilo veľmi málo na to, aby sa títo „záchrancovia národa" demaskovali. List Janukovyčovi a velebenie masového vraha Miloševiča v ňom, pochybní ochrankári v tmavých mikinách, kamaráti a sympatizanti odvedľa z Walhaly. Toto je dnešná podoba extrémizmu na Slovensku. Pod rúškom pochybných „klubov bojových umení" a kartárskych spolkov si rastie a získava sympatizantov aj v radoch ľudí, ktorí by za iných okolností s takýmto myslením nechceli mať nič spoločné. A túto jeho podobu treba pomenovávať a ukazovať. Lebo s ňou u väčšiny ľudí proste nemajú šancu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jediná možnosť je jednoducho sa nedať zastrašiť. Rezignovať na svoj obľúbený bar, park či celé mesto len preto, že tlupe v bomberách leží v žalúdku, je presne to riešenie, ktoré tých zmätených a testosterónom nabitých chlapcov len povzbudí k ďalšiemu násiliu. Nie som fanúšik antifa výpadov, tie špirálu ďalších konfliktov môžu len ďalej roztáčať.

Večery ako ten sobotný považujem za oveľa lepšiu formu zaujatia postoja. Som rád, že si tam včera nebolo kde sadnúť. Nazdravie z Mariatchi!

Martin Poliačik

Martin Poliačik

Bloger 
  • Počet článkov:  77
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Lektor kritického myslenia, propagátor zdravého spánku, konzultant a tréner Zoznam autorových rubrík:  SaSŠamanský šlabikárSo srdcom na dlaniS rukami na ruckach vozickaPeruánsky denníčekMúzou praštenýLen takS okom na hľadáčiku

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu