reklama

Problém s mobilným číslom, preneseným z/do siete O2

Podelím sa s vami o informácie o probléme, ktorý veľmi pravdepodobne budete mať s mobilným číslom, ktoré si prenesiete ku mobilnému operátorovi O2, alebo si prenesiete mobilné číslo O2 ku inému operátorovi. Problém sa týka komunikácie v roamingu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Prenos čísla do siete O2:

Povedzme, že máte číslo z číslovacieho plánu Telekomu (napr. 0903....). Prenesiete si ho do O2. Chcete využívať normálne funkčný roaming. Problém bude ten, že v roamingu sa vám na tento telefón síce zo Slovenska dovolajú aj z iných sietí, ako je O2, ale jedna strana (myslím, že vy) nebude počuť. Hovor na takto prenesené číslo zo siete O2 bude bez problémov.

Prenos čísla O2 do inej siete:

Prenesiete si číslo, pôvodne z číslovacieho plánu O2 (0948....) napríklad do Orange. V roamingu vám na toto číslo prídu SMS iba vtedy, ak boli poslané zo siete Orange. SMS-ky z iných slovenských sietí, ani zo zahraničných sietí (napr. autentifikácia facebook) na takýto telefón nedostanete.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podobne bude problém s hovormi: telefonát na takto prenesené číslo z inej siete, ako v danom prípade Orange nebudete počuť.


Čo s tým:

V oboch prípadoch vás operátor (O2, resp. iný) slušnou formou pošle na lampáreň. Chápem technickú podstatu zložitosti problému, takže asi ani veľmi iné možnosti nemajú. Navyše podobných problémov majú zrejme k počtu zákazníkov veľmi málo. Tiež si to málo kto uvedomí, vzhľadom na špecifickosť problému.

Reálne použiteľné riešenie pre tých, čo v roamingu komunikovať potrebujú je asi len také, že v roamingu budú používať len čísla z číslovacieho plánu daného operátora. Ja som mal problémy s prenosom z/ku operátorovi O2, ale neviem vylúčiť, že problém sa môže vyskytnúť aj pri iných kombináciách. Problém je zrejme nikde v technológii, ktorá je nasadená na úrovni volaní na prenesené čísla.

Tibor Pospíšil

Tibor Pospíšil

Bloger 
  • Počet článkov:  305
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Léta už tajím svoji příslušnost,k zemi co vyměnila hrubost za slušnost,bo se mi nelíbí morální předlohy,čili papaláši hrající si na Bohy. ...Upřímně řečeno trochu teskno mi je,že nám stačí DEMO-Demokracie.ˇ(c) Tomáš Klus Zoznam autorových rubrík:  Menej štátuTúlavé zápiskyÚvahyFinancieFinančná poradňaZábavná logikaNebuď ovcaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu