reklama

Nominácie pre 65. ročník Zlatých Glóbusov

Asociácia zahraničných novinárov v Hollywoode zverejnila nominácie na Zlatý Glóbus, ktorý sa bude odovzdávať v presne o mesiac, 13. januára 2008. Medzi najlepšími filmami sú aj Pokánie, 7 nominácií, alebo Prísľuby z Východu, 3 nominácie, ktoré sa hrali aj v rámci Medzinárodného filmového festivalu v Bratislave začiatkom tohto mesiaca.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V hlavnej kategórii o najlepší film je až 7 snímok, namiesto obligátnych piatich. Medzi hercami je množstvo držiteľov nielen tejto ceny, ale aj Oscara. Zaujímavosťou je nominácia Johna Travoltu za Hairspray, v ktorom exceloval ako matka Edna Turnbladová a je patrí medzi favoritov. Istotami sú nominácie Marion Cottillardovej za výbornú Edith Piaf( La môme), Cate Blanchettovej a jej nominácie za kráľovnú Alžbetu( už druhá za tú istú postavu) a za stvárnenie Boba Dylana v rekonštrukcii Nie som tu( I’m not there). Je už samozrejmosťou, že aj tieto filmy sa už u nás premietali alebo premietajú. Všetky tri celovečerné animované filmy, Pán Včielka( Bee movie), favorizovaná a výborná Ratatouille alebo Simpsonovci vo filme( Simpsons in the movie) sú taktiež našim divákom známe.Prekvapením sú nominácie režiséra Clinta Eastwooda v hudobných kategóriách za film Grace odišla( Grace is gone) alebo speváčky Shakiry za pieseň Despedida k sfilmovanému románu G. G. Marquéza Láska v čase cholery. Manželský pár Tim Burton a Helena Bonham Carterová sú nominovaní za svoju spoločnú prácu na Sweeneym Toddovi, on za jeho réžiu a ona za najlepšiu herečku v komédii alebo muzikáli. Hlavnú postavu v tomto filme stvárnil a dokonca vyspieval Johnny Depp. Rumunský víťaz takmer všetkých európskych cien a festivalov 4 Mesiace, 3 Týždne a 2 dni bude súťažiť s ďalšími neanglicky hovorenými filmami. Na chrbát mu však dýcha tajwanský Ang Lee so svojou špionážou Lust, Caution.Steven Spielberg si zaslúžene prevezme Zlatý Glóbus za celoživotné dielo. O jeho cene bolo rozhodnuté už skôr.I keď sa Akadémia snaží byť nestranná a neovplyvniteľná, nominácie a víťazi Zlatých Glóbusov sú podstatnými favoritmi pri udeľovaní Oscarov a v mnohom pomáhajú americkým akademikom zorientovať sa predovšetkým v hlavných kategóriách. Ako však každý rok, tieto súboje budú napínavé až do otvorenia obálok.

Robert Povrazník

Robert Povrazník

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje texty, články a názory sú mojim výhradným asubjektívnym pohľadom na veci, ktoré sa okolo nás dejú, ovplyvňujú nás a ktorých sme súčasťou. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu