Oberačka

Ten predoberačkový stres si každý pripúšťa po svojom. Niekto nespí noci, kým sa nevybavia bedničky a odvoz a napokon niekto to berie tak, že sa to predsa akosi utrasie a vybaví. Nakoniec sa všetko podarilo vybaviť spolu s tými, ktorí mali pri oberačke asistovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

To, že sa tieto veci predsa len podarilo dať dokopy neznamená, že ešte hrozno máte kam odviesť. Tento rok to bolo asi o mesiac skôr, kedy dozrel iršaj. Má to vždy rub a líc. Kladnú a zápornú stránku. Záporná stránka je tá, že to je skôr, tým pádom máte o stres viac v letnom leňošení. Kladná stránka je tá, že to nebude práve v čase zhonu začiatkom školského roka, kedy si treba zvyknúť na zvýšený počet áut na stále zničených cestách, na nich dať opäť pozor na malé detváky, ktoré sa s ešte väčšou taškou ponáhľajú do svojich prvých školských lavíc.Keďže spracovateľov hrozna z roka na rok ubúda, je o to ťažšie práve takých nájsť, ktorí ešte stále hája farby vinárskeho regiónu. Toto šťastie chvalabohu mám, po počiatočných peripetiách. Týmto pádom pejem ódy, tak snáď mu tá sezóna vyjde tak, ako mu to príroda pripravila.Celé toto divadlo absolvujem už ani neviem po koľký krát, bez ohľadu na prvotné problémy s vybavovaním ľudí a materiálu. Má to trvanie len 2 hodiny( chvála pánu bohu) tento rok, ale opäť je to ceremónia s predprípravou pokrmu, aby sme pred zúčastnenými neostali v hanbe. Samotná oberačka je vlastne vtipným príbehom, kedy si všetci zúčastnení berú do úst tých ostatných, ktorí práve nie sú prítomní. Alebo je opäť na pretrase nejaký ten príšerný seriál na komerčnej stanici. Alebo len tak bavíme na úsmevných príbehoch, ktoré sa nestali nám, ale našim známym. Napríklad ten, keď sa Ivan snažil zaparkovať svojho najnovšieho Renaulta pred prácou. Aby všetci videli, že už nechodí do práce električkou, ale je motorizovaný, netušiac, že sa mu tam takmer všetci z oddelenia nasáčkujeme, aby nás previezol v tom luxuse aspoň 2 hodiny. O minutom benzíne nehovoriac.Naoberané hrozno má tento rok síce dobrú farbu a dokonca aj chuť, to moje bez celoročného postreku, čo mu dáva punc výnimočnosti čistého prírodného produktu. Odvážam ho spracovateľovi, pôvodne s predstavou väčšieho úlovku, ale tohto roku je to takmer o polovicu menej ako sú prvotné odhady. Nie som sám, lebo aj jeho následný telefonát ma utvrdí v tom, že aj ostatní rátali s väčším množstvom. Nevadí, dôležité je, že sa to obralo už teraz a človek si môže s chuťou, bez stresu užiť septembrové vinobrania.

Robert Povrazník

Robert Povrazník

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Moje texty, články a názory sú mojim výhradným asubjektívnym pohľadom na veci, ktoré sa okolo nás dejú, ovplyvňujú nás a ktorých sme súčasťou. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

321 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu