reklama

Tichý zabijak alebo strážca čistoty?!

Svet je jedno odporné miesto na prežitie, bohužial sme žiadne iné vhodnejšie doteraz neobjavili. Pravdepodobne Winston Churchill.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Nerobím si srandu ("nežartujem"). Pokojne sa usaď s tanierom hranoliek ("hranolčekov").

Kolko ludí v tvojom okolí (v rodine/práci/škole/na ulici) sa pri prežívaní každodenných bežných situácií, neobyčajných zážitkov, alebo pri kriticky vypätých chvílach vyjadruje ukážkovou slovenčinou? Na ich spočítanie určite každému stačia prsty rúk slepca obsluhujúceho cirkulárku.

To ale neplatí v kúzelnom svete sk dabbingu.

Deti v škôlke, vodiči kamiónov, bezdomovci, drogoví díleri a ich zákazníci, vrahovia, policajti, smetiari, robotníci, väzni aj predavači.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ludia ospalí, opití, nervózni, zdrogovaní, podráždení, kludní aj urazení. Obyvatelia severu, juhu, východu, západu, mesta aj dediny. Starousadlíci, domáci, domorodci aj menšiny. S titulom aj primitívni.

Bez okolkov nechá nájomného vraha švitoriť: "Do šľaka! Prekliaty ťepľoš! Navaľ mi tú posratú pištoľ ty chumaj, ňech odkrágľujem tochto poondiateho hajzľa!" V originále táto postava vrieska jednu nadávku za druhou s regionálnym prízvukom.

Prisťahovalci, čo anglicky hapkajú tak, že im ledva rozumieť v sk znejú ako stredoslovenskí učitelia gramatiky na pretekoch v spisovnosti.

Banda zlodejov sa medzi sebou baví tak ulízano, že pravidlá slovenskej gramatiky proti nim vyzerajú ako biblia satanizmu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Sk dabbing je jednoducho jeden obrovský trapas, ktorý odporne znechutí aj ten najlepší film.

Všetci rozprávajú spisovne!

Sk dabbing je úžasný všeobjímajúci svetomil. Nerobí rozdiely medzi rasami, národnosťami, prízvukmi, nárečiami, slangmi, profesiami, sociálnymi vrstvami, úrovňou vzdelania, vekom ani náladou. Všetkých nekompromisne namadžgá do mlynčeka, ktorý sa nestará o konkrétne pocity a povinne vyblve gramaticky správnu napodobeninu. Aj keď to tak vo svojej blbosti nemyslí a asi práve preto, je vrcholne úspešný v kastrovaní emócií. Okrem toho je svetovým rekordérom v hyzdení filmov a seriálov. A taktiež predstavuje velmoc na poli degradovania príbehu. Určite nemôžme zabudnúť na jeho dlhodobý monopol na nepochopenie myšlienky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale stále môžme Čechom závidieť lahkosť tzv.obecnej češtiny, ktorá bez problémov dokáže tvoriť obrazy vetami. Nie ako bezpohlavná plastická sk dabbingová "skoro" "spisovná" "slovenčina". Niekto to vie niekto nie...

Upozornenie: Je možné, že ste v predchádzajúcom texte zaregistrovali chýbajúcu skupinku podozrivých vznášajúcich sa objektov. Približná podoba: ˇˇˇˇˇˇˇˇ´´´´.

Frantisek Peter Pravda

Frantisek Peter Pravda

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Považujem sa za priemernú, priemerne vzdelanú osobu, ktorá sa možno trochu viac snaží o vnímanie faktov a ich zapájanie do súvislostí. Netvrdim, že mám pravdu, iba chcem poskytnúť maximálne nezaujatý pohľad na témy, na ktoré je v spoločnosti, minimálne väčšinovo zaužívaný určitý náhľad, ktorý nepovažujem za úplne opodstatnený. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu