reklama

Jevgenij Pľuščenko – Pán ľadu

Detský svet štvorročných chlapcov, to je šoférovanie veľkej „tatry“ na pieskovisku a kolobežka. Behanie po tráve, naháňačky. Maličký Jevgenij však v tomto veku už obúval korčule možno netušiac, že mu raz získajú olympijské zlato i striebro a že sa stane niekoľkonásobným majstrom sveta i Európy. Prešlo desať rokov od prvých nesmelých krokov na ľade a na krku mu už visela zlatá medaila z Juniorských majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

Bolo nesporné, že do vienka dostal obrovský talent. Vedel to. Aby to však nemal na ceste za olympijským zlatom jednoduché, osud mu poslal do cesty kvalitného súpera, krajana Alexeja Yagudina. Rivalita na ľade bola obrovská. Napätie medzi súpermi sa dalo krájať. Pľuščenko sa však narodil pod šťastnou hviezdou a aj napriek tomu, že Yagudin bol v mnohých súťažiach lepší, kvôli zdravotným problémom sa so svojou sľubnou kariérou a rivalitou musel rozlúčiť. Po jeho odchode „ z ľadu“ vyhrával Pľuščenko jednu súťaž za druhou. Roky tvrdej driny začali prinášať zaslúžené ovocie. Tri zlaté medaily si priniesol z majstrovstiev sveta, päť z majstrovstiev Európy. Vrcholom jeho kariéry boli Olympijské hry v Turíne, odkiaľ sa vrátil so zlatom, kým štyri roky pred tým v Salt Lake City bol „len“ strieborný.
Po Olympiáde si dal Jevgenij pauzu, nesúťaží. Nemôže sa však pozerať na slabé výsledky (mužskej)ruskej krasokorčuliarskej školy, ešte raz chce žiť svoj sen. Ešte raz chce stáť na najvyššom schodíku olympijského stupňa víťazov.

I keď sme na tohtoročných majstrovstvách nemohli tlieskať jeho umeniu, šanca na potlesk sa objaví.Jediný mužský korčuliar ovládajúci „Biellmanovej špirálu“ sa v apríli predstaví na Slovensku a hneď dvakrát. So svojou exhibíciou „Pán ľadu“ sa predstaví 15. apríla na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave a 16. apríla v košickej Steel Aréne.
Fanúšikom ľadovej poézie sa predstavia sólisti, tanečné dvojice i športové páry. Pľuščenko si pozval i nových majstrov sveta. Celá šou bude sprevádzaná maďarskou hudobnou skupinou Stradivarus.

Keď mal Jevgenij štyri roky, na vlastnej koži skúšal tvrdosť ľadu. Jeho rovesníci mali pieskovisko, on modriny. A dnes? Páni v jeho veku majú možno oblek a vlastnú firmu , no on má na poličke olympijské zlato. Kto má viac?

Zdroj – http://www.webnoviny.sk/sport/clanok/5882/Jevgenij-Pluscenko-privezie-v-aprili-na-Slovensko-sou-Pan-ladu.html

http://sk.wikipedia.org/wiki/Jevgenij_Viktorovič_Pľuščenko



obrazok – http://www.krasobru.wz.cz/pla.jpg
pisane pre zumag.ku.sk

Katarína Pribulová

Katarína Pribulová

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

obyčajne neobyčajná (snáď)budúca novinárka Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu