reklama

Sedela na konci baru

Sedela na konci baru, v rohu a sledovala wrestling v telke. Bolo okolo tretej v noci a bar sa pomaly vyprazdnoval. Oci sa jej privierali, ked za nou unavene prisiel Martin a hovori: “Vyhral som 150 dolarov.” “Good, aspon nam ostane este na taxik.” zahundrala ona. “Kolko si zase toho vypila?” “Len dve flase, uz mi nechcel predat tretiu, tak tu sucharym nad vodou.” “Mozem sa napit? Ten poker cloveka vysmadne.” povedal Martin. “Ideme uz? Vsetci uz skoncili?” spytala sa ho Veronika a pritom stale civela na wrestling. “Hej, uz odisli zadnym vchodom.”

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Vysli z anglicky vyzerajuceho baru do studenej kanadskej noci. Zacinalo snezit alebo uz snezilo par hodin. Martin ani Veronika nad tym nerozmyslali. Ich myslienky boli niekde inde. Okolo nich pobehovali pipky v tielockach a kratkych sukienkach zohrievane sestdolarovymi stamprlikmi vodky. Kabaty im netrebalo, kto by platil dva dolare za satnu? Vsetci sa snazili odchytit jeden z oranzovych taxikov manevrujucich ulicami.
Zahli doprava, mierili na sever, presli okolo skupinky podgurazenych chlapov a Veronike sa podarilo odmavat taxika.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

“Where to?” opytal sa ich sofer so silnym pakistanskym prizvukom.

“St.Clair and Bathurst.” povedala Veronika a pomaly sa jej zatvarali oci, len keby v tom taxiku tak nesmrdelo.

“How was your night?” pytal sa ich dalej taxikar.

“Good, thanks, who was here before us?” odpovedal mu Martin protiotazkou.

“My family.” odvetil hrdo taxikar, “we were at my brother’s house. Why?”

“A to co ste sa tam valali v hnoji?” opytala sa nahlas Veronika, vediac, ze taxikar jej nebude rozumiet.

“Pardon me?” povedal Pakistanec.

“Nothing, she is drunk and tired and me too actually.” snazil sa ju Martin ospravedlnit.  

Taxikar pochopil a viac sa ich na nic nepytal. Ked uz boli skoro pri ich dome Martin ho este navygoval a zaplatil mu $25 dolarov za odvoz a $5 tip za tu sprostu urazku od Veroniky.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

“Skoda, ze je ten konvik zatvoreny, dala by som si cipsy. Nejake dobre stiplave a paprikove. Alebo nie, take tie s kyslou smotanou a pazitkou. Tie su dobre tiez.” rozhovorila sa Veronika s privretymi ocami upierajucimi na tmavu vecierku.

“A zajtra by si nadavala, ze naco si tolko cipsov zjedla, ze si pribrala pat kil z toho. Sa uvedom.” povedal jej Martin.

“Ale ne, dala by som si len trosku, ako Marnie z roboty. Preto je taka chuda, sa neprejeda. Ona to ma premyslene, krava jedna.” pokracovala Veronika.

“No, dobre, dobre, dala by si si len trosku, jasne.” hovoril si skor pre seba Martin.

Veronika sa na neho skaredo pozrela ale s podnapitymi ocami vyzerala este skaredsie ako ten pohlad. Konecne im naskocil biely chodec na semafore a presli cez cestu k domu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Veronika sa snazila otvorit schranku, ale klucik bol taky malicky a jej ruky sa tak triasli, ze len kopla do kopy novych telefonnych zoznamov a poslusne odcupitala za Martinom na druhe poschodie.

Martin bol unaveny, ani sa nesnazil o nejaku konverzaciu s Veronikou a hned sa zavrel do svojej izby. Bolo tam prijemne chladno, male okno mal polotvorene cely den a ked si lahol na postel, poduska ho prijemne chladila na rozhorucenej tvari. Zaspal za pat minut a vobec nemyslel na to, ze mu mozu prechladnut ladviny. Darmo mu mama dlhe roky pripominala nespat s otvorenym oknom. V tu piatkovu noc chcel len spat a nerozmyslat.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Veronika vosla do svojej izby a zazla lampicku pri posteli. Bledoruzove steny mali farbu jahodovej zmrzliny. Hm, mala by som tu vymalovat, pomyslela si. Jediny obraz, co jej visel nad stolikom sa tvaril hrozostrasne. Ani sama nevie preco si tam zavesila fotky z cinskeho vazenia. Ztyrane tvare nepohodlnych obcanov Cinskej Ludovej Republiky. Raz ich nasla niekde na internete a velmi na nu zaposobili. Lahla si na postel s nohou na zemi aby sa jej nekrutila hlava, rozmyslala nad Jose a pomaly privierala oci. Zrazu jej zacal vybrovat a vysvecovat mobil.  

“Hi Very, what you doing?” ozvalo sa z druhej strany. Hlas znel pripito a vtieravo.

“Sleeping asshole, what do you think?” odpovedala Veronika.

“I’m at St.Clair and Bathurst, can I come over?” pytal sa jej telefon.

“What!??! NO! I’m sleeping! Fucking leave me alone!” zrevala do sluchadka Veronika a zavrela vyklapacku.

Natalia Prochacova

Natalia Prochacova

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Skoro 25 rocna dievka. Zoznam autorových rubrík:  authistic sectionSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu