reklama

Dobšinského stratený rukopis: O ujovi, ktorý nestretol korupciu

Ficov súkromný prezident musí prežívať ťažké chvíle. Jeho predstavivosť a zmysel pre mieru už nemajú kde klesať, pričom tendencia neustále rastie. Nehovoriac o jeho svojprávnosti a morálke, ktoré, od kedy si rozum pamätám, disponujú priam batofobickými hodnotami. Toto už nie je suterén, ani žiadna pivnica. Máme tu, zrejme, do činenia s najvyššou dostupnou technológiou banského inžinierstva. Ivan G. dokazuje každým dňom, že hlbšie sa už zostúpiť nedá... (a pritom ho ešte čaká vymenovanie nového generálneho prokurátora!).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

„Ja osobne za tých dvadsať rokov, čo som v politike, som sa nikdy s korupciou nestretol.“

Až sa mi srdce zviera pri pomyslení na to, o čo bol tento človek nepriazňou osudu ukrátený. Čo všetko by bol mohol so svojimi výnimočnými schopnosťami dosiahnuť, keby mal k dispozícii túto smrtonosnú zbraň politickej stratégie a získavania moci?! Čo by z neho mohlo byť? Doživotný predseda EÚ? Pápež?... alebo, nedaj boh, čosi ešte viac?! Darmo. Svet je najkrutejší a najnespravodlivejší k tým najlepším z nás.

Ale je tu ešte jedna šanca. Je možné, že Ivan G. sa s korupciou predsa len stretol, len o tom nevie?! Možno, že okrem hodín pravopisu v tretej základnej vynechal aj hodiny občianskej výchovy, alebo sa ulial zo seminárov marxizmu-leninizmu a to sa mu vypomstilo?! Ak by to bola pravda, tak potom nie je všetko beznádejne stratené: je celkom možné, že on vlastne má tú zbraň v rukách len o nej nevie! Veď, je známe, že veľa vecí nevie, prečo by práve toto nemohlo byť jednou z nich?

Skúsim to takto. Ivan! Korupcia je predsa obyčajné podplácanie, predajnosť! Vo veľkom. V tvojom prípade politická predajnosť, samozrejme. Niečo ako prostitúcia. Hm? Nič? Ú-plat-kár-stvo. Predajnosť činiteľov verejného života, vydieranie, zneužívanie vplyvu na dosahovanie vlastného prospechu za isté protislužby hmotného či mocenského charakteru! Stále nič?! Bože, veď si údajne právnik! Skúsime to s latinou? No dobre. Corruptio. Porušenie, rozvrátenie niečoho celistvého, usporiadaného. Nerob sa, že stále ti to nedošlo! Posledný pokus a končím. Corruptio, v preklade ZVRÁTENOSŤ,... SKAZA. Kapišto? No, konečne! Už som mal strach, že tie tvoje slová treba brať vážne. Tak teraz je jasné, že si sa predsa mýlil, s korupciou si sa stretol, poznáš ju celkom dôverne. Nie náhodou si naším prezidentom. Sme na teba hrdí.

František Ptáček

František Ptáček

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  549x

"Ak sa vám moje zásady nepáčia, stačí povedať. Ponúkam iné." (Groucho Marx) Zoznam autorových rubrík:  PolitikaNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu