reklama

Prečo nám zaplavuje Bratislavu?

Po každom daždi - a nemusí byť niekoľko hodinový - je polovica Bratislavy zaplavená vodou, ktorá presahuje výšku jeden meter. Čo je príčinou? Tých je niekoľko a všetky majú spoločného vinníka - bratislavský komunál.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Nie sú za tým žiadne klimatické zmeny, ani znečisťovanie prírody s tým nemá nič spoločné, žijem v Bratislave viac ako 50 rokov a každé leto, roky rokúce, bolo v lete v priemere 20 búrok a výdatných dažďov, často niekoľkodňových a výdatnejších, ako ten včerajší.

Obrázok blogu
(zdroj: Robert Puk)

Pravé príčiny hľadajme inde.

Prvou je masívna výstavba bytoviek v Podhorskom páse nad Pionierskou a Račianskou ulicou, kde na pozemkoch bývalých vinohradov vyrastajú druhé Dlhé diely, len ešte hustejšie zastavané a ešte ohavnejšie. Voda sa pri každom daždi spája do riek a tie stekajú a zasahujú značnú časť mesta. Okrem toho na existujúcu kanalizáciu dimenzovanú na pár rodinných domov sa napájajú ročne stovky nových bytov. Vinníka hľadajte na Novomestskom úrade u starostu Kusého, ale aj medzi členmi miestnej rady, ktorá v júni 2014 odsúhlasila zmenu funkčného využitia z vinohradov na výstavbu bytoviek.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Architekti Šebo Lichý odkopali celý kopec a výsledok vidíme. Mimochodom, to sú tí aktivisti, ktorí chcú pre autá uzavrieť Mickiewiczovu ulicu a vraj ju "oživiť". Prečo? Asi preto, lebo na nej vlastnia veľkú, takmer prázdnu nehnuteľnosť.
Architekti Šebo Lichý odkopali celý kopec a výsledok vidíme. Mimochodom, to sú tí aktivisti, ktorí chcú pre autá uzavrieť Mickiewiczovu ulicu a vraj ju "oživiť". Prečo? Asi preto, lebo na nej vlastnia veľkú, takmer prázdnu nehnuteľnosť. (zdroj: Robert Puk)
Obrázok blogu
(zdroj: Robert Puk)

Druhou príčinou je ružinovský stavebný úrad, ktorý roky povoľoval masívnu výstavbu, kde mesto pod vedením KDH roky predávalo rozsiahle trávnaté pozemky developerom.

Staromešťania sa zase môžu poďakovať veľmi zlej práci Technických služieb Starého mesta, kde už mesiace hlina a listy pravidelne upchávajú kanalizačné zvody - choďte sa prejsť po Banskobystrickej alebo Štefánikovej ulici. Len to by musel technické služby viesť niekto iný, a nie bývalý policajt a neúspešný kandidát za poslanca do NR SR Ľubomír Majer, nominant SaS. Toto miesto za mesačný plat približne 2600 eur dostal navyše ako bolestné.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Toto je práca riaditeľa Technických služieb Starého mesta pána Majera, neúspešného kandidáta SaS do NR SR. A takto to vyzerá celé mesiace.
Toto je práca riaditeľa Technických služieb Starého mesta pána Majera, neúspešného kandidáta SaS do NR SR. A takto to vyzerá celé mesiace. (zdroj: Robert Puk)
Obrázok blogu
(zdroj: Rober Puk)

A posledným je Bratislavská vodárenská spoločnosť a napoly Kmotríková firma Infraservice. Ako sa vyjadrili ľudia na facebooku, KDH roky bačovala v BVS, predala časť servisnej firmy Kmotríkovi a výsledok vidíme. A nestačilo im. Ešte aj roku 2015 si Pravicový klub - že páni Uhler, Kríž a Mrva - ktorý už dnes neexistuje, dosadil po predstavenstva a do funkcie technického riaditeľa Andreja Medeho, ktorého v minulosti Daniel Lipšic vymenoval za prednostu Krajského stavebného úradu a ktorý Bašternákovi dopomohol k výstavbe Bonaparte. Mede v minulosti pôsobil ako poslanec miestnej časti Nové Mesto a veľa ľudí sa čuduje, ako prišiel k tak rozsiahlym majetkom v Rusovciach a to napriek tomu, že ako učiteľ na ne zarobiť nemohol. Navyše roky bol nezamestnaný.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
(zdroj: Robert Puk)

Takže urobme si záver.

Bratislavský stranícky komunál roky dáva Bratislave poriadne zabrať a všimnite si aj v týchto komunálnych voľbách, kto a s kým sa dokáže spojiť, len aby zostali pri válovoch a poprípade tam natlačili ďaľších svojich kamarátov. Na sociálnych sieťach beží dnes slogan "Bratislava, mesto podvodov". Či už na konci písmenko "u" alebo " v", platí to dnes doslova.

Robert Puk

Robert Puk

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  148
  •  | 
  • Páči sa:  250x

Som projektový pracovník o.z. Projekt fórum, predtým som pracoval pre rôzne média, Slovenský rozhlas, Hospodárske noviny, Roľnícke noviny so zameraním na životné prostredie, ale neskôr mi pribudla aj ekonomika. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu