reklama

Vznikol v bratislavskom mestskom zastupiteľstve nový Biznis klub?

Všetko nasvedčuje, že vznikol. Dokazujú to aj mená, ktoré sa sústredili do Klubu nezávislých poslancov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Označenie "nezávislých" je priam urážajúce. Prečo? Sú to sú ľudia, ktorí sa roky potulovali po rôznych funkciách, niektorí od skončenia školskej dochádzky. Do politických strán vstupovali a potom zas vystupovali, ako sa im to najlepšie hodilo. A to nie je všetko. Roky pôsobia v mestských akciových spoločnostiach vo vrcholových funkciách a stav bratislavských mestských akciových spoločností poznáme. Je žalostný. Poznáme aj ich hlasovania v mestskom zastupiteľstve - či už išlo o PKO, alebo o developerov, hazard a podobne. Po tom, čo sa rozpadol bývalý biznis klub poslancov Smeru a zostala len väčšina jeho bývalého podporného tímu Bratislava INAK a zbytok pravicového klubu, zoskupil sa nový. A jeho členovia sú - Martin Kuruc (predseda), Jozef Uhler, Soňa Svoreňová, Radovan Jenčík, Tomáš Korček, Martin Chren a Katarína Augustinič. A strany, ktorými títo ľudia prešli alebo ich v minulosti podporili? SDKÚ, SMER, Sieť, SaS, NOVA, Skok.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aký bude ich cieľ teraz? Istotne túžia znovu sa dostať do štatutárnych orgánov mestských akciových spoločností. Jozef Uhler a Radovan Jenčík sa už nechali počuť, že komisie, ktoré by mali vyberať nových riaditeľov mestských akciových spoločností, by nemali pozostávať z nezávislých odborníkov, ale poslancov, lebo oni nesú politickú zodpovednosť a keď kandidáti predložia výborné životopisy, budú ich musieť vymenovať a finančné skupiny sa budú tešiť. Jozef Uhler už zabudol na svoje vystúpenie v TV Bratislava, keď sa k terajšiemu riaditeľovi OLO vyjadril, že má špičkový životopis a keď sklame vyvodí politickú zodpovednosť. Tento bývalý člen SDKÚ a neskôr strany Sieť na ňu akosi zabudol, keď sa prevalila kauza s čiernou skládkou a kšeftovanie s odpadom. Riaditeľa Dopravného podniku mesta Bratislavy vymenoval bývalý primátor Ivo Nesrovnal na odporúčanie výberovej komisie, ktorej predseda bol Jozef Uhler. Stav Dopravného podniku je katastrofálny. To vedia všetci, čo sa denne vozia mestskou hromadnou dopravou, nielen vodiči, ktorí s ním zápasia. Mimochodom ich vianočné odmeny tento rok prvý krát dosiahli sumu 0 eur. A aby toho nebolo dosť členovia tohoto klubu si dosadili na miesto jedného z riaditeľov Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, bývalého skrachovaného poslanca za SDKÚ, ktorý sa neskôr stal prednostom Krajského stavebného úradu a Ladislavovi Bašternákovi zabezpečil stavbu Bonaparte. Stačí? 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak sa ktorýkoľvek člen tohoto klubu objaví v niektorej mestskej akciovej spoločnosti alebo si presadí niekoho zo svojich kamarátov do vrcholových orgánov mestských podnikov, môžeme to na najbližšie štyri roky opäť raz v Bratislave zabaliť.

Robert Puk

Robert Puk

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  148
  •  | 
  • Páči sa:  250x

Som projektový pracovník o.z. Projekt fórum, predtým som pracoval pre rôzne média, Slovenský rozhlas, Hospodárske noviny, Roľnícke noviny so zameraním na životné prostredie, ale neskôr mi pribudla aj ekonomika. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu