Bujurdi

Grécka kuchyňa sa vyznačuje jednoduchosťou, rýchlosťou a použitím čerstvých surovín. V žiadnom jedle nesmie chýbať životodárny olivový olej či už v podobe olív, olivovej pasty či v podobe samotného oleja. Tým, že príprava jedla je rýchla

Písmo: A- | A+
Obrázok blogu

- nič sa dlho nepečie, nevarí - si jedlo zachováva dôležité vitamíny a skvelú chuť. Vďaka tomu netreba používať žiadne umelé dochucovadlá ani veľa soliť.BUJURDI- vynikajúca a jednoduchá syrová pochúťka. Pre 2 osoby potrebujeme:1-2 veľké paradajky alebo 4 menšie1 zelená paprika1 malá cibuľa alebo dve mladé cibuľky100g syr Feta alebo syr balkánskeho typu50g syr Kefalo alebo syr eidamského typu2 PL olivového oleja pár lístkov Bazalky alebo Oregana Vhodnú zapekaciu miskuPríprava:Paradajku, ppariku a cibuľu nakrájame na kolieska. Do zapekacej misky začneme vrstviť cibuľu, paradajky a papriku, pridáme v prstoch rozmrvenú Bazalku alebo Oregano(ak použijeme čerstvé lístky, prstami roztrháme. Nie krájať!). Zalejeme olivovým olejom, ak treba jemne osolíme. Ďalšia vrstva bude rozdrobený syr Feta a pridáme na hrubo strúhaný Kefalo. Na vrch naukladáme kolieska rajčín. Pri solení treba brať do úvahy slanosť použitých syrov! Zapekáme v rozohriatej trúbe, pri teplote 190 stupňov 20 minút zakryté, potom ešte 10 minút odokryté. Pred podávaním premiešame. Konzumujeme so šalátom, čerstvým chlebom a pohárom bieleho vína.Milovníci štipľavej papriky môžu použiť pikantnú papriku. Je to veľmi chutné! Dobrú chuť

Svetlana Puková

Svetlana Puková

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

K životu nevyhnutne potrebujem spoločnosť ľudí, zviera a kvetov rovnako ako hudbu, slnko, dobre jedlo a fajnové vínko. Zoznam autorových rubrík:  Grécka kuchyňaSvet a jaVšimla som siSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

711 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lívia Hlavačková

Lívia Hlavačková

41 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

2 články
SkryťZatvoriť reklamu