reklama

NČ = noviny. Naozaj?

Nemôžem sa pozerať na výsledky čítanosti denníkov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)
Obrázok blogu

Denník NČ patrí k plátkom, ktoré sa "skutočne dajú čítať", ale s veľkou rezervou. Možno tým, že ho nazývam denníkom, urážam inú dennú tlač. Prepáčte! Ja osobne si ešte aj dátum radšej overím. NČ zarába na dychtivosti ľudí za senzáciami, tragédiami a neľahkými osudmi iných ľudí. Niekedy to vyzerá už tak, že ľudia chcú byť klamaný a preto čítajú takéto plátky. Taktika je jednoduchá. Na titulke veľký nadpis odkazujúci na článok, ktorý ak prečítame, tak zistíme, že nemá s nadpisom takmer nič spoločné.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Napríklad v tejto dobe prudko rozoberaná skutočnosť, že Marianna Boučková spáva s Novotným len zdvíha náklady tohto braku! Neviem, ale myslím si, že NČ im zaplatil dovolenku na Seychelloch a dokonca s nimi poslal fotoreportéra. Samozrejme v NČ je uvedené, že tam mali fotoreportéra. Pýtam sa teda či to bola náhoda, alebo "náhoda". Je jasné, že takéto plátky sa pred Vianocami a počas sviatkov veľmi nepredávajú, pretože ľudia si skôr kúpia nejaké noviny kde nájdu plnohodnotnejšie informácie ako to, kde sa kto vyzliekol, koľko minul na darčeky a podobne. Potreba zvýšiť, alebo aspoň zostať na hodnote bežných nákladov ženie "novinárov" až k neuveriteľným výkonom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je posledný deň v roku a titulka znie: "Popravený!". Možno poprava Saddáma Husajna zabránila NČ v tom, aby šľahol na titulku niečo bulvárnejšie, ale nakoniec ani dnes NČ nesklamal. V článku sa píše: "Saddám mal v očiach strach!". Je to naozaj tak? Na záberoch vyzerá kľudný a vyrovnaný. Takéto názory mali odborníci z celého sveta, zrejme len NČ to videl tak, že mal strach zo smrti. Kameraman, ktorý nakrúcal popravu sa vyjadril, že Saddám bol vystrašený ani nie tak zo svojej smrti, ale z nadávok, ktorými na jeho osobu útočili svedkovia popravy.

Ľudia asi skutočne potrebujú bulvár, pretože inak by výsledky čítanosti neboli také aké sú. Možno ho potrebujú na relax, rozhovory pri káve, alebo len nato aby vedeli, že niekto sa má horšie ako oni. Bulvár vždy bol a bude. Spoločnosť ho potrebuje no nevie sa s ním stotožniť a pritom ho priamo podporuje. Výsledky čítanosti sú však zavádzajúce. V dnešnej pretechnologizovanej dobe existuje možnosť prečítať si noviny aj na internete. To sa samozrejme do prieskumov nezapočítava a tak bulvár vedie pred solídnymi denníkmi. Prikrášlená skutočnosť je pre ľudí zrejme viac prijateľnejšia ako tá drsná realita.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na záver len dodám, že je na človeku samom čo číta, čomu a komu verí. Týmto článkom nechcem nikomu vnucovať svoj názor. Nakoniec aj ja niekedy podľahnem a kúpim si NČ. Mrzí ma to...

Štefan Rábek

Štefan Rábek

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Realista - človek, ktorý má správny odstup od svojich ideálov. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu