reklama

Prečo goriláci nepatria ani do ulíc ani do parlamentu

Dnes som mal možnosť byť v budove Národnej rady SR a sledovať mimoriadne zasadnutie parlamentu naživo. Vďaka tomu som mohol vidieť aj vyčíňanie dvoch aktivistov hlásiacich sa k Protestu Gorila a môžem povedať, že práve to čo povedali títo dvaja páni reprezentuje podľa mňa pravú tvár protestujúcich.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Dvaja páni vo veku asi okolo 58-60 rokov začali počas rozpravy hlasno vykrikovať z balkóna rokovacej sály parlamentu na predsedu parlamentu Pavla Hrušovského, ktorý práve v tom čase viedol rozpravu. Obaja títo aktivisti za podpory ďalších dvoch až troch mladších aktivistov verejne vyhlásili, že protestujú proti vláde, poslancom aj prezidentovi a že tento protest písomne doručili predsedovi parlamentu Hrušovskému. V momente keď Pavol Hrušovský vyzval poslanca SaS Ľubomíra Galka, aby svojich hostí upokojil reagovali títo veľmi hnevlivo vyhlásením, že oni sú občania Slovenskej republiky a že nie sú žiadni hostia, ale že sú na vlastnej pôde. Pokračovanie celého tohto incidentu, ktorý by bolo možné označiť za komický je možné vidieť na vloženom videu. ((Gorila-NRSR video))

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Faktom zostáva to, že po tom ako príslušníci Policajného zboru a Úradu pre ochranu verejných činiteľov odmietli vpustiť tieto osoby do budovy Národnej rady tak ich tam dostal pán poslanec Galko ako svojich hostí. Ja sám som sa do parlamentu dostal úplne rovnako – ako hosť jedného z poslancov za KDH. Na rozdiel od nich, ale rešpektujem to, že pôda parlamentu je priestorom kde sa rozhoduje o osude tohto štátu a preukazujem úctu jeho predstaviteľom.

Z dnešného Protestu Gorila - teda aspoň z tej časti ktorú som mal možnosť zažiť - som si odniesol poznatok, že ak majú byť protestné zhromaždenia občanov brané vážne politikmi potom musia preukazovať určitú úroveň politickej kultúry a aj základnej slušnosti.

Ondrej Rajkovič

Ondrej Rajkovič

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Politológ a človek, ktorý sa snaží prísť na koreň princípom a udalostiam v bezpečnostnej sfére i v našej domácej politikeTweet Zoznam autorových rubrík:  PolitikaVoľby 2012ArmádaÚvahyOn War/On PeaceSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu