reklama

Ach tie Čechy

Posledná skúška spravená. Ešte objatia so spolužiakmi, želanie krásnych prázdnin. Pohľad na školu, letmý úsmev so smutným zábleksom v očiach a prvý prázdninový krok. Veru tak, prázdniny sú tu a ja len tuším, čo ma čaká.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Posledná skúška spravená. Ešte objatia so spolužiakmi, želanie krásnych prázdnin. Pohľad na školu, letmý úsmev so smutným zábleksom v očiach a prvý prázdninový krok. Veru tak, prázdniny sú tu a ja len tuším, čo ma čaká. Nejaká chata, dobrý spánok, po večeroch priatelia a kofolka a doma reči o tom, kedy si nájdem nejkú brigádu, lebo všetci majú, len ja kvasím doma....jednoducho radosť z tak očakávaných letných prázdnin.
Práve mi dohrala melódia od Coldplay, ešte poriadne ani nevidim, koľko je hodín, keď sa môj telefón znova rozvoní. Aký blázon ma otravuje o desiatej ráno, zdvihnem telefón a počujem veselý usmiaty hlas môjho spolužiaka, s ktorým sme šúchali gymplácke lavice.
Vraj vybavil brigádu, do Čiech na nejakú stavbu....a už sa len počujem ako vravím, že idem!
O tri dni už sedíme vo vlaku, nabalený a plný očakávania aj obáv, samozrejme z roboty. Predsa len robiť desať hodín denne, sedem dní v týždni nie je pre nás študujúcich veľká zábava. Ale tak peniažky treba a aj v rodine bude pokoj.
Nikdy aby som neveril, že aj na takejto brigáde bude čas na zábavu a o dievčatách, tak v to som ani nedúfal. Ale stalo sa. Na konci každého dňa sme sa cestou na ubytovňu zastavili v miestnej krčmičke, na pivko, či kofolku. Vždy tam sedelo zopár starších pánov, ktorí si veselo spomínali na časy dávno minulé a občas sme sa aj my na tých ich spomienkach bavili a tíško smútili, že zážitky z vojenčiny mať my nebudeme. Zasmiali sme sa, dali biliardik alebo šípky a šli chystať večeru, lebo neviem čo to bolo za krčmu, ale mladého človeka tam za celý týždeň nebolo vidno. Čo bolo veľká škoda akos em si vždy cestou na izbu vraveli, ccheli sm,e aspoň nejaký ten letný flirtík,ale s kým? So zarasteným krčmárom, ktorý bol každý deň oblecený v tom istom prepotenom a zažltnutom tielku? Nieee, ďakujem, smiali sme sa zakaždým.
Ďalší fajront, známa cesta do krčmy. Ešte sme len dvere otvorili a čakali sme, kedy sa ozve mohutný krčmárov hlas: ,,Áno páni, už se to nese, pivečká a kofolečka!!“ Ale miesto toho sme začuli jemný ženský hlások: ,,Přejete si?“ Pozriem sa na miesto odkiaľ výchadzal ten hlások a vtedy som začal ďakovať všetkým svätým, že som sa rozhodol túto brigádu vziať. Pri výčape stálo tmavovlasé dievča s veľkými čiernymi očkami a veselým letmým úsmevom na perách. Bola očarujúca. Hneď som nahlásil, že dne sidme objednať ja a už som aj vykročil k pultu. Nevedel som od nej odtrhnúť zrak, vedel som, že vie, že na ňu zízam a v tom momente sme sa začali asi obaja červenať. Objednal som, zaniesol na náš stôl, ale nesadol som si, vrátil som sa k výčapu. Bola krásna, nevedel som odolať. ako som sa dozvedel, bola krčmárovou neterou a boal u neho na prázdninách a zároveň na brigádičke. Ešte v ten večer sme sa dohodli, že sa prejdeme spolu, keď skončí.
Ak som aj neveril v lásku na prvý pohľad, ona by ma donútila uveriť. Bolo nám spolu naozaj krásne a stretali sme sa ešte celý zvyšok brigády. V psoledný náš deň, som povedal, že som chorý, aby som ho celý mohol stráviť s mojou láskou. A mal to byt smutný deň, lebo bol aj psoledný s ňou. Ale to čo sa stalo, keď som sa s ňou lúčil a vravel jej, že sa asi už asi nikdy neuvidíme ma donútilo veriť aj v toho ,,tam hore“. Lebo ona nepovedala zbohom, ale dovidenia a povedala to po slovensky. prvýkrát odkedy sa poznáme rozprávala po slovensky. Bol som taký šťatsný a veselý zároveň. Áno, bola zo Slovenska, dokonca z mestečka asi hodinu cestovania autobusom od mojej dedinky.

Nikdy aby som neveril, že na takej brigáde nájdem svoju lásku. A že to enbola len letná láska, to vám etraz po roku vieme dokázať. A tak žijeme spolu šťastne a šťastne....a šťatsne.



Tono Ramzes

Tono Ramzes

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pisem, teda som. Zoznam autorových rubrík:  básnepribehfotkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu