Celá moja rodina uvedené argumenty rešpektuje. Nasadili sme cuketový program. V našej kuchyni často rozvoniavajú cukety na cibuľke s vajíčkom na spôsob hríbov, vyprážané v pivnom cestičku, v strúhanke, ako tekvicová omáčka s kôprom, plnené mäsom a zapekané, cuketové placky. Zháňali sme ďalšie recepty na ich prípravu.
19. augusta som priniesol domov noviny s prílohou Plus jeden deň pre ženy. Na str. 27 bol recept „Cuketa v slaninovom obale". Výborne, tak toto sme ešte nejedli, povedal som manželke a ona pohotovo vybrala z chladničky slaninu i cuketu. „Čítaj nahlas!", poznamenala moja polovička. Pokrčil som bezradne ramenami a podal prílohu manželke. Teraz pre zmenu čítala ona, ja som počúval: Pre 3 osoby- potrebujeme: 400g bravčového mäsa z pliecka, 1 menšiu cibuľku, 100g čerstvých húb alebo 20g sušených, 20g hladkej múky, soľ, drvenú rascu, mleté čierne korenie. „Do kelu!", zahrešila po záhradkársky. O cukete bez cukety! Cuketa v slaninovom obale podľa receptu sa nekoná. Nakoniec sme si pochutili na plackách, do ktorých sme pridali oškvarky z údenej slaniny. Náš osvedčený recept nesklamal. Som si istý, že v redakcii zaúradoval tlačiarenský, zlomyseľný škriatok. Aj to sa stáva. Preto odporúčam všetkým gazdinkám, aby si najprv recepty uvádzané v časopisoch dôkladne prečítali, iba tak predídu rozčarovaniu.