reklama

V Bratislavskom Novom Meste zákony platia. Ale nie pre starostu Kusého!

V mojom predchádzajúcom blogu tu som písala o skončení polročného bezprávia v BANM. Ale zákony sa porušujú veselo ďalej...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Na ostatnom zastupiteľstve sme mali taký nenápadný bod doplnenie člena miestnej rady. Dnes má miestna rada 7 členov. Piatich nezávislých a dvoch za SDKÚ-DS. Pozrela som si, čo hovorí o skladbe miestnej rady zákon. Miestna rada môže mať maximálne tretinu z počtu poslancov miestneho zastupiteľstva. V našom prípade teda osem (25 poslancov). Podstatné ale je, čo zákon hovorí ďalej. Miestna rada má zohľadňovaťˇ pomerné zastúpenie strán v zastupiteľstve. A to by v prípade nového mesta znamenalo 1 SDKÚ-DS, 1 Sieť, 1 KDH a 4-5 nezávislých. Takže znovu nerešpektovanie zákona pán starosta!
 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pri takto flagrantnom porušovaní zákonov zo strany starostu Kusého, mi príde úsmevné, keď mi pri diskusii ku rozpočtu (mimochodom najdôležitejšom bode za každý rok) neudelil slovo z vysvetlením, že podľa rokovacieho poriadku môže poslanec vystúpiť len dva krát!
 

Vyváženosť je pri tom jedným zo základných prvkov demokracie. Keď si to Fico dovolí nerešpektovať v NRSR, sú toho plné média. U nás v Novom Meste ostáva len prázdne ticho.

Zuzana Rattajová

Zuzana Rattajová

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  41x

poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu