reklama

Tak to nevyšlo, pán starosta Rudolf Kusý!

Vyvodí starosta Kusý zodpovednosť za zbabranú voľbu kontrolóra a netransparentný rozpočet?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Po tom, čo sa ani na tretí pokus nepodarilo starostovi Kusému zvoliť svojho terajšieho poradcu a bývalého kancelára za miestneho kontrolóra, rozhodol sa na utorňajšom zastupiteľstve pretlačiť návrh rozpočtu aj bez stanoviska kontrolóra, ktorým schválenie rozpočtu do vtedy podmieňoval. Voľbu kontrolóra som navrhla opakovane stiahnuť, keďže bola podľa môjho názoru v rozpore so zákonom 369/1990 o obecnom zriadení a tiež s rokovacím poriadkom miestneho zastupiteľstva. Práve takáto voľba by mohla spochybniť jeho zákonné pôsobenie. Dnes stojíme opätovne pred otázkou, či právoplatnosť schváleného rozpočtu nebude napadnutá prokuratúrou, keďže starosta Kusý neudelil slovo poslancovi v diskusii k tak závažnému bodu akým schvaľovanie rozpočtu je.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Starosta rád tvrdí, že sme jedna z najtransparentnejších samospráv. Ale je to tak? Napríklad rozpočtová položka vo výške cca 150 tisíc eur na ostatné kultúrne aktivity bez podrobného štrukturovaného rozpočtu, o tom vôbec nesvedčí. Najmä ak som o takýto štruktúrovaný rozpočet úrad žiadala z pozície šéfky Komisie pre kultúru ešte na začiatku roka a k dnešnému dňu predmetný materiál nebol predložený. Preto sa pýtam, či 150 tisíc eur na ostatné kultúrne aktivity neslúžia skôr na osobnú propagáciu pána starostu?

Zároveň si kladiem otázku, prečo takáto netransparentnosť nevadí mojim kolegom – nezávislým poslancom pána starostu. Nie som si istá či nemajú svoj názor alebo sa boja proti starostovi vystúpiť. To však nesvedčí o ich nezávislosti, skôr o ich zaviazanosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

I keď tento rozpočet nie je v záujme obyvateľov Nového Mesta a obsahuje veľa nejasností, rozhodla som sa ho podporiť. Aj takýto rozpočet je lepší ako žiadny. Komické na tom všetkom však je, že takto zle pripravený rozpočet, ktorý možno napadne prokuratúra, sme schvaľovali ako posledná mestská časť, a to až 29. apríla. Na moju otázku, prečo schvaľujeme rozpočet takto neskoro, mi starosta odpovedal „tak to vyšlo“.

Myslím si, že ani tento raz to nevyšlo, pán starosta!

Zuzana Rattajová

Zuzana Rattajová

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  41x

poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu