reklama

Podarí sa Lackovej zastavať park?

Ľudmila Lacková, známa to tvár Vrakune. Tí, ktorí bývajú v mestskej časti Vrakuňa dlhšie, toto meno určite poznajú. Bývalá starostka Vrakune opäť kandiduje na post starostu. Bola vrakunskou starostkou celých 16 rokov. V posledných voľbách však neuspela, keď sa pred štyrmi rokmi stal starostom Ladislav Fatura. Vtedy to bol veľký boj o potrebnú a žiadanú zmenu. Čo aj samotné voľby potvrdili. Jej posledné funkčné obdobie bolo poznamenané obvinením prokuratúry pre nezákonné využívanie finančných prostriedkov pri budovaní vodovodu a kanalizácie. Bratislavský policajný vyšetrovateľ rozhodol, že starostka Lacková nespáchala trestný čin. Zistil, že účelovosť peňazí mestská časť dodržala, na trestné stíhanie preto nie je dôvod.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Posledné štyri roky pani Ľudmila Lacková pôsobí ako poslankyňa miestneho a mestského zastupiteľstva. Počast vykonávania svojej funkcie sa pevne drží svojich zaužívaných praktík, nemá problém podporovať výstavbu a zmenu územného plánu, či už na miestnom alebo mestskom zastupiteľstve. Tak ako pán Marek Hargaš, pri týchto veciach vždy obhajujú záujmy developera viac, ako občana. Už v ku 2004 keď občania spisovali petíciu proti ďalšiemu zastavaniu, pani Ľudmila Lacková na stretnutie s občanmi neprišla. Prišiel len jeden z poslancov, ktorý im aj tak nepomohol. Podobné je to posledné 4 roky, keď pani Lacková a pán Hargaš v mestskom zastupiteľstve obhajujú a podporujú zmenu územného plánu pre ďalšie zastavanie. Podobný príklad je aj objekt 221 (bude o ňom jeden z ďalších blogov) je toho dôkazom. Staval sa viac ako 20 rokov, jeho finálna účelovosť je nakoniec úplne iná ako bol pôvodný zámer.

Sama pani Ľudmila Lacková však počas svojho starostovania mala aj iné plány, napríklad so zeleňou v parku ktorý je vo Vrakuni. V roku 2005 plánovala presťahovať futbalový štadión za železničnú trať na vtedajší okraj Vrakune. Na jeho pôvodnom mieste chceli postaviť niekoľko domov, tak ako ja na jednej a druhej strane Malého Dunaja. Malo tu vzniknúť nové centrum Vrakune, teda hlavne domy s občianskou vybavenosťou a hlavne s bytmi. Výstavba mala mať maximálnu výšku 4-5 podlaží, postupne sa mala zvyšovať až na rozmer výškových stavieb na sídlisku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Návrh zmeny uzemného plánu v roku 2004
Návrh zmeny uzemného plánu v roku 2004 

Podľa projektu sa mal postupne zastavať aj park vo Vrakuni. Aj keď len rodinnými domami (celý návrh zmien v územnom pláne v roku 2005 na stiahnutie). Stačí sa prejsť popri malom dunaji, ako sa zmenil okraj parku za posledné roky starostovania Lackovej a Faturu. Záhradné domčeky sú teraz 2 a 3 poschodové veľké rodinné domy.

Návrh zmeny uzemného plánu v roku 2004
Návrh zmeny uzemného plánu v roku 2004 

Na pôvodne navrhovaný objekt na Dvojkrížnej ul. vo výške 12 poschodí tento rok dostali stavebné povolenie.

Pozrite sa, ako dlho je pani Lacková v komunálnej politike aj spolu so svojimi blízkymi poslancami, ktorí sú tam už viac ako 2-3 volebné obdobia. Áno, sú to presne títo - Lacková, Hargaš, Adámeková, Drastichová, Chorváthová, Kúgler, Nagy, Stanová, Valach. Nie sú to práve tí, ktorí nám ovládajú celú Vrakuňu? Čo naozaj spravili pre Vrakunčanov za posledné 4 roky? Vlastné záujmy ako "nezmyselná biomasa", "fantastické prerobenie objektu 221 na dom s bytmi" a podobne, sú im bližšie ako záujmy obyvateľov. Naozaj mám obavu, že keď budú opäť zvolení, za pár rokov bude Vrakuňa úplne zastavaná, a bude zrušený park, veď je to fantastická parcela na výstavbu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je naozaj potrebné ďalej stavať vo Vrakuni ale aj v celej Bratislave ? Ja si to nemyslim, veď koľko novostavieb je obývaných na slabých 40%. Ak vyrúbeme posledné stromy ktoré máme a spálime ich v "kotolni na biomasu", úplne zmeníme Bratislavu na betonové mesto, ktoré je v lete rozpálené a v zime chladné.

Už za necelé dva týždne su komunálne voľby, chodťe voliť a rozmýšlajte komu dávate svoj hlas. Či kandidát, ktorému ho dávate býva vo vašej časti mesta, či človek ktorý je v komunálnej politike viac ako posledné roky niečo spravil pre vás ako občanov. Či vám nesľubujú presne to isté ako pred 4 a možno aj 8 rokmi. Áno, aj ja kandidujem za poslanca, pretože sa už nemôžem pozerať, ako tí istí poslanci, ktorým je bližšia výstavba pred zeleňou devastujú Vrakuňu a Bratislavu.

Peter Řehánek

Peter Řehánek

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Bratislavčan, Vrakunčan, Online marketérPeter Řehánek Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu