reklama

Liiis-to-ček zbre-zy ... pre Zemspieva/RTVS

Tejto noci (z 11. na 12. októbra), krátko po prečítaní jednoho novinového článku, som napísal a poslal mail našej televízii,

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

a síce panej hovorkyni, keďže v tom článku bola spomenutá ako osoba hovoriaca za RTVS.

Prinášam ho aj tuná (nech vidno, že mám radšej otvorenú hru, než utajovanie).

Z textu som vyhodil niektoré nepodstatné detaily, doplnil ho diakritikou (v mailoch sa jej vyhýbam) a učesal niektoré formulácie.

Takže, nech sa páči, toto je môj liiiiiistoček z brezy pre našu (ešte stále dúfam že)najserióznejšiu televíziu:


Dobrý deň prajem, pani hovorkyňa,

práve som si prečítal článok na Pluske, s názvom "Obrovský Škandál a ...." .
Dočítal som sa v ňom o.i. aj, že "informácie na tejto stránke (zemspieva sk) sú úplným nezmyslom ... a RTVS zvažuje právne kroky".

K tomu asi toľkoto:
Ak by Televízia išla naozaj podniknúť právne kroky proti autorovi toho textu, mala by Dôrazne Zvážiť aj podniknutie právnych krokov Voči Sebe Samej.

Dôvody boli naznačené už na samotnej tej stránke; tu ich stručne zhrniem:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

- PREDRAŽENOSŤ formátu ZS,

- osoby, ktoré ZS realizujú: najmenej 2 kľúčoví ľudia dodáveteľovho štábu sa v nedávnej dobe dopustili Finančných Deliktov (nekalé zmocnenie sa cudzích peňazí... za to sa tuším aj dá ísť do basy, nie? o.O ).
Dôkazy o tom MÁM a chystám sa ich, normálne podpísaný vlastným menom, vyvesiť behom pár dní; buď na tom webíku, alebo na svojom osobnom blogu na Smečku.

- formát samotný: 'net content' (t.j. folklór samotný) tvorí len jeho zlomok, väčšinu tvorí balast a Pozlátko (typicky nunezovský typ 'poetiky', známy už z jeho predošlých projektov).

O tom, že ZS je Problematická záležitosť, som informoval aj samotného gen.riaditeľa televízie, mailom dňa 22.septembra. Škoda, že nenašiel ani chvíľku na reakciu (alebo žeby ani na prečítanie?)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Z dotyčného pluskového článku mám dojem, že sa (oni, a možno ani vy) nedostali ku kliknutiu na druhú stránku dotyčného miniwebu (link je tam na homepage úplne dolu).
Našli by/ste tam vysvetlenie, o čo na tej stránke vlastne ide...
(mimochodom, aj samotná pluska - P7D - prináša každý týždeň jednu svoju Fikciu, v ktorej si zvykne dosť drsne podávať kadekoho)

Taktiež, mám dojem, že oni ani vy si Neprečítali obsah celého toho textu, resp. že NEzvládli jeho Prečítanie S POROZUMENÍM - čiže že im/vám asi Ušla Pointa (tá predraženosť a pod.). To je dosť smutné.

Keď už hovorím s hovorkyňou, jedna úplne faktická/neutrálna otázka:
- Bola už podpísaná/zverejnená Zmluva o výrobe 2.ročníka ZS ?
(ešte stále sa mi ju nepodarilo nájsť na CRZ)

Ak náhodou ešte nebola, tak otázka druhá:
- Je v RTVS bežné, že sa projekty tohoto kalibru realizujú bez vopred podpísanej zmluvy?
priznávam dobrovoľne, že sa vo veľkopodnikaní a jeho zvyklostiach nevyznám, ale príde mi to trochu divné..
Alebo žeby len neviem správne hľadať v crz? .. V takom prípade moja omluva.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Záverom:
Ak chce Televízia komunikovať s 'nejakým dobrákom' (keď už ničím iným, aspoň týmto pekným pomenovaním ma ten článok potešil), tak nech sa páči - komunikujte priamo so mnou, som emailovo k dispozícii ...

prípadne aj osobne prídem, ak by bolo treba ..... rád si prídem pre svoj osobný 'melón' - verím tomu, že páni generálni riaditeľovia dokážu byť štedrí aj k iným tvorcom - nie iba k 'starým pákam'.
vopred Veľmi Pekne ďakujem :)
Strovím ho s chuťou... a predmet plnenia ("365 folklórnych vystúpení za 1+ M eur") s radosťou dodám ..... kľudne ma chyťte za slovo :)
[ vsuvka (toto v maili nebolo):
Samozrejme že som tým nemyslel, že takú fúru videí zmáknem sám. Pre splnenie takej úlohy by som musel dať dokopy partiu zhruba 15-20 filmárov. To by však (ak by daná suma, resp. pravidelný prísun jej alikvótnych čiastok, bola naozaj zaručená) nemusel byť až taký problém. koniec vsuvky ]

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mimochodom, kedyže sa má konať tá verejná súťaž na dodávateľa 2.ročníka folklórneho programu?
Rád by som si totiž stiahnuť jej propozície.. a nepremeškať termíny.
Aj za toto ďakujem :)
[ vsuvka2: pomenovanie 'foklórny program' (namiesto 'ZS') som tam použil úplne úmyselne. Vnímam totiž folklór trochu širšie, než iba v tej jednej podobe/formáte, do ktorej ho zošnuroval P.Nunez. koniec vsuvky ]

S pozdravom,

veľký fanúšik nebulvárnych teliek
J.Richter

- - - - - - - - - - - - -

Takýto lístoček teda odo mňa nočnou hodinou putoval k mojej najobľúbenejšej televízii
(o tých ďalších veľkých dvoch, komerčných, radšej pomlčím, lebo bez vulgarizmov sa o nich dá vyjadrovať len ťažko, že áno).

Dovolím si pridať ešte jednu vec (čiže tento článok nebude len o tom maili, ale aj o .....) :

V rámci štábu ZS, na nie celkom malej pozícii, je aj jeden človek, s ktorým sa už nejakú dobu poznám. Jemu je adresované nasledovné:

Už vtedy pred rokmi (keď sme spolu trávili dosť veľa času), si sa z času načas tváril, že si Bojovník proti korupcii (alebo rozkrádaniu, alebo... to je jedno ako presne to nazveme)
- napríklad, si jednoho popredného politika nazval "Jano, počuj, X.Y. je najväčšia mafia na Slovensku!" (z pochopiteľných dôvodov nebudem to meno citovať) a teda prejavil si základnú zorientovanosť v našej politike,
- ešte viac - priamo konkrétnymi skutkami - si zasiahol v prípade ďalšom: spolu s ešte nejakými ďalšími ľudmi si zorganizoval akýsi (aj v tomto trochu zastieram detaily) hromadný protest/akciu, proti rozkrádačke (ulievaniu kešov) v dopravnom podniku jednoho nemenovaného mesta. údajne ste s nimi dokázali riadne zamávať...,
- úplne-že-džejmsbondovského-kalibru bol ďalší tvoj skutok (síce nesúvisiaci priamo s korupciou, ale aspoň dokresľujúci tvoju odvahu) : keď jednoho tvojho vzdialeného známeho v zahraničí postrelili, tak si sa tam osobne vybral.. a, aby ho v tom špitáli nenašli a nedorazili, tak si ho vraj osobne previezol do nejakého iného štátu, skoro tisíc km. (či si to zvládol sám, ale s nejakými pomocníkmi, to si už nepamätám, v každom prípade však klobúk dolu pred takou odvahou, ja by som sa ako stredoškolák v takej situácii po..al od strachu, a nie že hentakto niekoho zratoval),
- a nebyť mojej sklenej rózy, určite si spomeniem ešte aspoň na jeden-dva ďalšie podobné tvoje skutky.....

Keď už si teda, drahý priateľu, bol takýchto hrdinstiev - boja proti nekalostiam - schopný vtedy pred pár rokmi, tak (snáď) budeš schopný niečoho aj teraz.
A síce - AK sa naozaj preukáže (a v tomto nečakaj len na moje preukazovania, ale skús rozmýšľať aj svojou, veľmi chytrou hlavou), že to so ZS a/alebo osobou PN je naozaj povážlivé,
TAK im to tam, priamo zvnútra, kriticky a Nahlas povedz aj tym sám ... a zároveň uváž, či za takých okolností pokračovať vo svojej účasti na ich projekte.
Myslím že je to celkom férová výzva... a vopred Ďakujem, ak ťa tieto 'frmoly', čo sa včera/dnes rozhýbali, konečne prebudia a konečne už seriózne popremýšľaš, ktorá je vlastne tá správna strana a eventuálne že sa aj na ňu postaviť. Dík.

Vyščo (včulma napadlo), skusme dať tajné stretko (vy ostatní teraz nečítajte) - podobne jak tí politici (jeden vládny, a jeden bezvládny, či, oné, opozičný), v Hajnburku.
Sme sa tam už vtedy, pred rokmi, spolu narandili dosti, trénovali odpichy hore jedným kopcem na mojom 'porše' (pekne si ho veru premenoval :D , ty huncút 1 ), filmovali na kopci druhém, aj v meste samotném, atď atď... môžeš ma tam teraz pozvať na pizzu... a dohodneme tajný plán :P
A prípadne tam móžeme dotočiť aj tie scény, čo sme vtedy nestihli - vieš, tie hainburské piesky dunajské, z toho tvojho velkofilmu ;-) vtedy som sa tam odmietol brodiť tými hustými lesmi a vedľajšími ramenami Der Donau, takže si to musel skrz mňa odložiť ... teraz si už normálne najmeme nejaký čln, tam pri tej štreke abo kunsthale, a vystúpime na piesok suchou nohou...
Okej, už počúvať môžete :)

nateraz kaňéc fiľma,
podľa vývoja situácie prídu články ďalšie

dokeluu, takéto nočné písanie článkov mi faktže Nerobí Dobre ... zas budem jak mátoha ráno :-/

Jano Richter

Jano Richter

Bloger 
  • Počet článkov:  128
  •  | 
  • Páči sa:  389x

nedávno som si s prekvapením uvedomil: Som vpodstate Upratovač/ka - snažím sa vykydať bordel, a to hneď v niekoľkých oblastiach zároveň. Ak mi s tým hilfnete, bude šanca že sa nám to aj naozaj podarí. ....... No a keď Dočistíme, tak sa znovu budem môcť stať tým, čím som chcel byť (a čiastkovo aj bol) odjakživa - technikom / konštruktérom / vymýšľačom, programátorom, filmárom / fotografom, fyzikom / matematikom / astronómom, a tak podobne, z každého trochu :) - - - - - - - - - - - - - lórem i psům, dolórez amulet .... skákal pes přes oves ... testujem aká dlhaaaa môže byť táto sekcia Omne .... no comment .... dezoláty všechných krajín spojte sa.. a páľte to hlbokého péčka!!! ... nepokradneš, nezabiješ, pomiluješ bližného svého .... skúška linkovania pomocou html: <a href="http://mnt.sk/">linkword</a> Zoznam autorových rubrík:  FacsimileProtikorupčnéKoronaOrbitalMapyHey, Stupid !Audio VideoDJ JRsamuel vraždaSúkromnéNezaradenéPaddockVoľba šéfa RTVS

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu