reklama

Prečo 'mafie'

V tomto článku BUDE vysvetlené, prečo slová 'oligarchia' a 'mafia' používam ako synonymá - voľne ich zamieňam.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ako píšem - bude.

........ ...... ... .......... lórem i psům ... ........ ... ................

Zdôvodnenie prečo vypúšťam aj nedokončené - zatiaľ len rozrobené - články.

Tento konkrétny chcem mať vonku, keďže ho budem potrebovať linkovať z viacerých ďalších - aby som v nich, v každom jednom znovu, nemusel vysvetľovať,

prečo pre mňa MAFIA a OLIGARCHIA JEDNO JEST.

Zatiaľ aspoň stručná verzia:

Jedni aj druhí si vedia vybudovať mohutný peňazovod smerujúci od druhých smerom k nim.
U mafiánov sú tým zdrojom prachov obvykle podnikatelia, hrozbou násilia donútení pravidelne platiť (čiže výpalníctvo),
u Zmrdygarchov (toto slovo mi príde výstižnejšie než oligarchov) sú zas zdrojom štátne alebo verejné rozpočty, na ktoré sa pricucnú vďaka 'podchyteným' ministrom, úradníkom, starostom a pod.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Navyše, slovo oligarchovia, brané čisto zo zvukomalebnej stránky, až príliš nabáda k omylu, k uctievaniu. "Oligarcha, to znie skoro ako monarcha, prípadne ...zabudolsomtoďalšieslovo... - óóó, tak vznešene". No a pritom je to len o sprostom okrádaní, ojebávaní štátu a teda celého obyvateľstva, prípadne občas aj o krágľovaní novinárov či iných oponentov.

Hovorme im teda pravým resp. pravdivejším názvom: Mafia, nie stále iba Oligarchia.

No a nezostaňme len pri hovorení, ale ich už konečne aj Zlikvidujme - basy čakajú na ich telá a fond národného majetku čaká na ich (kompletné, nie len čiastkové!) majetky!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

nateraz toľko ... možno to časom upresním / rozviniem

.

Jano Richter

Jano Richter

Bloger 
  • Počet článkov:  128
  •  | 
  • Páči sa:  389x

nedávno som si s prekvapením uvedomil: Som vpodstate Upratovač/ka - snažím sa vykydať bordel, a to hneď v niekoľkých oblastiach zároveň. Ak mi s tým hilfnete, bude šanca že sa nám to aj naozaj podarí. ....... No a keď Dočistíme, tak sa znovu budem môcť stať tým, čím som chcel byť (a čiastkovo aj bol) odjakživa - technikom / konštruktérom / vymýšľačom, programátorom, filmárom / fotografom, fyzikom / matematikom / astronómom, a tak podobne, z každého trochu :) - - - - - - - - - - - - - lórem i psům, dolórez amulet .... skákal pes přes oves ... testujem aká dlhaaaa môže byť táto sekcia Omne .... no comment .... dezoláty všechných krajín spojte sa.. a páľte to hlbokého péčka!!! ... nepokradneš, nezabiješ, pomiluješ bližného svého .... skúška linkovania pomocou html: <a href="http://mnt.sk/">linkword</a> Zoznam autorových rubrík:  FacsimileProtikorupčnéKoronaOrbitalMapyHey, Stupid !Audio VideoDJ JRsamuel vraždaSúkromnéNezaradenéPaddockVoľba šéfa RTVS

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu