reklama

'Cestovný plán'

Za posledné roky zarástlo mi blogovisko burinou... atď - takôto rozpísal som si už pred niekoľkými mesiacmi - v júni, a potom znovu na nejaký čas 'zaspal'.....

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Mnohé z toho plánu sa odvtedy zmenilo, nechce sa mi to však teraz celé prepisovať, tak to púšťam von v pôvodnej podobe. Tvárme sa, že to vyšlo ešte vtedy okolo 10.júna:

- - - - - - - - - - - - - - -

Za posledné roky zarástlo mi moje blogovisko burinou - nepribudol žiaden nový článok, nebolo veľmi sily na ne :/ . Zdá sa, že teraz, po 'prebudení sa', či skôr vstaní z mŕtvych, ich teraz za jediný mesiac pribudne hneď niekoľko...

Aby bol ten kontrast ešte väčší, väčšina z nich bude dosť kontroverzných. Tedaa... podľa mňa budú normálne, priam až správne, a práve tým vyvolajú pnutie.
Po tomto mesiaci ma zrejme viacero ľudí nebude mať rado. Čo už, šmejdom (rôzneho druhu) sa nezavďačíš... :D

Poďme sa teda orientačne pozrieť na témy tých článkov:

· Prvý by sa mal zaoberať problematikou internetových domén.
Vyjadrí sa síce aj k tomu, čo sa v doménach deje 'tam hore' ( - k tohtoročnému zavádzaniu nových pravidiel,
- k očakávanému predaju Sknicu zahraničnej súkromnej firme,
- k iniciatíve našadoména.sk),
ale týkať sa bude hlavne vecí 'tu dole', čiže môjho vlastného snaženia (veľmi vy čer pá va jú ce ho !!) a snahy nájsť ľudí, ktorí by v tom boli ochotní pomôcť.

· Ďalšie -zrejme to bude dvojica článkov- budú o korupcii (dnes veľmi populárna téma :) ; zdravím mladých demonštrantov), a síce korupcii v oblasti filmu resp. televízie. Slovo korupcia mi už trochu lezie krkom, možno by bolo lepšie nazvať to ulievaním prachov, ak nie rovno rozkrádačkou :D
Dotyčné dva prípady nebudú žiadna novinka, žiadne že 'Jano, investigatívny novinátor'. O oboch už bolo v novinách písané, akurát že to nedotiahli poriadne do konca - nepokúsili sa vyjadriť/odhadnúť výšku škody, len sa posťažovali na akési čachre-machre, a bodka.
Takže, pokúsim sa ísť trochu hlbšie - v jednom prípade mi výjde, že uliate boli zrejme desaťtisíce, v druhom dokonca až niekoľko stotisícov. Aby to však nebolo len kritizovanie, prídu aj návrhy, ako tomu do budúcna zamedziť.

· Niekedy po tom sa vyjadrím aj k téme RTVS ako takej ; ešte neviem, ako mi to časovo výjde voči termínom prvej a druhej voľby jej 'generála'; pravdepodobne bude moje načasovanie náhodné  :/
Pointou bude, že sa na vec dá pozerať aj z Úplne Iného uhla, než z toho fatalistického ktorý teraz prevláda. Podľa mňa, aj keby za šéfa štátnej telky zvolili toho najväčšieho odroňa (politického riťoleza.. alebo rozkrádača štátnych prachov.. alebo diletanta.. alebo ...), tak to pre nás ešte nemusí znamenať katastrofu, pretože sa tomu môžeme aktívne 'postaviť čelom' .. a odsunúť dotyčného šmejda aj s celou tou jeho dočasne znásilňovanou inštitúciou nabok. A síce ..... pokračovanie viď v článku, zatiaľ si pozrite reklamu :o))

· S telkou by mohol súvisieť aj jeden 'technologicko-vývojársky' článok. V porovnaní s hentými o dosť odľahčenejší. V podstate o tom, že čo oni teraz nedávno kdesi objavili a kúpili, to malé Janko začalo vyvíjať už pred dvacéti rokáma... :)

· No a chcelo by to znovu trochu pritvrdiť - niečo ako keď po 150 km pohodlnej rovinky príde zrazu kopec 'hors categorie' s 3.000 výškovými metrami (jj, práve čítate fanatického pozerača cyklistiky). Takže, dáme (ešte netuším ktorého mesiaca a akou formou) tému Depresia. A aj jej dvojičku - samovražda.
Za posledných desať rokov som si ich (teda.. prvej z nich) 'užil' naozaj požehnane, takže ma počas toho stihlo všeličo napadnúť .. čo by sa teraz mohlo položiť na papier .. prípadne na filmové plátno (ale to až v ďalších rokoch .. ak vôbec).
Najhlavnejším poznaním z celej tej doby je, že ľudia(väčšina) vlastne dravá zver: ak niekto zaklopýtne a spadne, tak .. nie že by mu pomohli, ale práve naopak - nevládne ležiaceho ešte viac domlátia či zdeptajú. Alebo, v lepšom(?) prípade sú "len" ľahostajní ..... atď atď, bude to dosť thriller.

· Čo som to ešte zabudol ? ... Aha, už viem. Napríklad:

- Alternatívne verzie 'O mne' - to, čo tu človek má mať pod menom a fotkou, mi na um schádza v asi desiatich rôznych verziách. Takže, hentam hore to dám len v jednej-dvoch, a zvyšné do tohoto článku.

- Spravodlivo sa rozkokoším nad jednou animáciou, ktorú som nedávno videl. A síce, že opäť raz je to len 'exhibícia sily' - predvádzanie, koľko veľa prachov si mohli dovoliť minúť na podkladové materiály a na jej výrobu, ale pritom úžitková hodnota toho ich videa je vpodstate veškerá žádná. A asi pridám aj zopár ďalších podobných príkladov.
Smutné na tom je, že ľudia sú už natoľko zblbnutí, že im (veľkým firmám, silným televíziám a iným podobným molochom) to ochotne žerú. Hocičo pompézne vytvoria, vždy sa nájde dostatočné množstvo (akože ich nazvať - žeby užitočných idiotov?), ktorí svojím masovým potleskom potvrdia, že 'áno, sú fakt dobrí!' (hoci v skutočnosti sú to len manipulátori alebo podvodníci).

- Som si v posledných mesiacoch uvedomil, že vlastne vo viacerých (a veľmi rozdielnych tém sa týkajúcich) článkoch, ktoré mienim publikovať, bude aj hľadanie niekoho kto by hilfol - hľadanie zdroja financií.
Kvázi taký 'fund-rajzing'. A rovno na viacerých frontoch :/ . Ono bohužiaľ, niektoré vecí sa bez (externých) peňazí nedajú .. ani keby človek sám osebe na tom makal 7x16 hodín týždenne a jedol len korienky.
Pravda, asi to budem v niektorých prípadoch musieť nastaviť ako tzv. súkromný článok (týmpádom menšia čítanosť, atď), aby mi ho nevyhodili z blogu, keďže 'peňažné zbierky' tu vidia neradi.

- "... a poobede dobyjéme Carihrád", jak sa vraví v jednom záhoráckom vtipe :D
Už aj tento počet - niečo vyše päť - článkov je na moje pomery obrovský, takže ďalšie by som plánovať (pred-vytrubovať) radšej nemal, všakže :)

Držte palce .. dik

Jano Richter

Jano Richter

Bloger 
  • Počet článkov:  128
  •  | 
  • Páči sa:  389x

nedávno som si s prekvapením uvedomil: Som vpodstate Upratovač/ka - snažím sa vykydať bordel, a to hneď v niekoľkých oblastiach zároveň. Ak mi s tým hilfnete, bude šanca že sa nám to aj naozaj podarí. ....... No a keď Dočistíme, tak sa znovu budem môcť stať tým, čím som chcel byť (a čiastkovo aj bol) odjakživa - technikom / konštruktérom / vymýšľačom, programátorom, filmárom / fotografom, fyzikom / matematikom / astronómom, a tak podobne, z každého trochu :) - - - - - - - - - - - - - lórem i psům, dolórez amulet .... skákal pes přes oves ... testujem aká dlhaaaa môže byť táto sekcia Omne .... no comment .... dezoláty všechných krajín spojte sa.. a páľte to hlbokého péčka!!! ... nepokradneš, nezabiješ, pomiluješ bližného svého .... skúška linkovania pomocou html: <a href="http://mnt.sk/">linkword</a> Zoznam autorových rubrík:  FacsimileProtikorupčnéKoronaOrbitalMapyHey, Stupid !Audio VideoDJ JRsamuel vraždaSúkromnéNezaradenéPaddockVoľba šéfa RTVS

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu