reklama

Akosi ma to mätie

Tak si to zhrňme. Do toho dnešného dňa tu máme - pravicou dohromady a spojenými silami v r.2010 vyhraté voľby, potom nejaké to vládnutie, (ne)otočenie v tzv. zásadnej veci, pád vlády a nakoniec ešte aj zrušenie presumpcie neviny, či dokonca nový "novinársky" naddruh.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Pamätám sa ako som ešte v máji 2010 tŕpol pred každou správou, ktorá sa týkala predvolebného prieskumu a dúfal som, že sa všetci tí posluhovači jedného najvyššieho (posmešne nazvaného) Kockoida budú musieť posadiť do opozičných lavíc.

Pamätáte sa aj Vy?

Pamätám sa na ten deň, keď sme vychádzali z volebných miestností s volebným hárkom s nadpisom SMER-SD. A aj na tú noc, keď Riško držal balónik a všetkým nám plesali srdcia a vraveli sme si, že konečne svitlo na lepšie časy. Veď tí, čo nás dostali do elity sú späť a hádam sa už konečne aj tie svinstvá prestanú diať. A ešte aj také pekné veci nám sľúbili.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pamätáte sa aj Vy na túto krásnu detskú naivitu?

Potom to akosi išlo. Zamrzeli ma veci, keď vybehli prvé problémy - ako napríklad Liberálny dom. Avšak ukázala sa akási otvorenosť a sebareflexia a napríklad taký dom sa zatvoril.

Ešte si pamätám ako som si povedal, že to sa dá.

Malé šarvátky, nejaké tie drobnosti, čo sa stále vynorili, pretrvali len krátky čas a stále sa našlo akési riešenie. Na niektorých miestach bol viditeľný posun, bolo vidno nejakú prácu, nejaké výsledky. S podaniami na podozrenie trestného činu su tu mávalo takmer viac ako na prvého mája.

Na to sa dalo pozerať, dalo sa o tom čítať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Náhle sa ale Ivanko asi rozhodol, že si spomenie na svojho kamaráta a vyzerá to tak, že mu aj vrátil všimné. Alebo aj nie. Veď Daňový asi fakt potreboval nejakú budovu od SDKÚ. Ja neviem, vy rozhodnite. Ale Ivetka si pomlčala, šak to je na Ivankovi nech sa rozhodne. Aj keď zo začiatku sa snažila, tak Ivanko si potrucoval a zrazu bolo dobre. Ale jeho odvolať netreba. Lebo je to ekonóm jak hovado. Lepšieho nieto v našich krajoch.

Už tu sme si mali všimnúť, že to bude zle-nedobre. Hayekovci a ruky preč od nich našou Ivetkou, Daňový úrad a ruky preč od neho Ivetkou. Sila premiérky sa začala ukazovať. Recitovať pred kamerami, to by šlo ale rozhodnúť sa to už nie. Áno, hovorilo sa o tom aj nahlas, o tom, že na Ivetku je silný tlak zo strany, že to s jej možnosťami nebude až také ružové.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A odrazu sa nám do toho ešte aj zbláznili trhy. Že vraj znervózneli. Kameň úrazu priletel odnekiaľ zvonku. Vraj musíme odsúhlasiť, lebo trhy sú také, a máme povinnosti a máme veci voči iným a solidarita a bla-bla-bla.

A náhle sú tu vyhlásenia, ktoré s tými sľubmi akosi nemajú nič spoločné. Ešte aj tá "konzrevatívna antieurépska antieuroidná KDH" ide objímať Barossa do Bruselu, lebo my máme take povinnosti, že nám zo zadkov europoslancov a Merkozyovcov len nožičky trčia. Tu si niekto povedal, že dosť. Že toto veruže nie, veď je tu aj iné riešenie, ktoré sa malo urobiť už dávno. Hovorí sa tomu bankrot (k tomu viac tu). Ale né, šak toto né, šak peňáze máme, a keď nemáme ta požičáme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A tu si taký jeden fúzatučký ujo, čo mu moc premiérska asi chýba, našiel skvelé okienko ako sa dostať naspäť do povedomia. Akože nenápadne. Že spojme tie hlasovania s doverou vlády. Veď to je tááák strašne dôležité. Veď potom skončíme v izolácii ak by sme nezahlasovali. Áno v rámci otvorenej Európy. Argument sťa hovado.

A najlepšie na tom je, že toto rozhodnutie o spojení hlasovaní je podsunuté verejnosti, keď je tá, ktorá o tom má rozhodnúť, na zahraničnej ceste niekde v tých bohapustých USA. No, ale ona prišla a povedala, že nie, ešte aj večer pred hlasovaním to bolo nie. Ešte sa nejaké tie svaly ukázali. No v to daždivé ráno bolo asi nejaké zlé prebudenie. Alebo tichá ruka zatiahla za svoje nitky. A zrazu, čuduj sa svete, mali sme tu spojené hlasovania.

Avšak na Slovensku sú aj ľudia, čo keď povedia, že hlasovať za to nebudú, lebo oni sa potom nechcú pozerať na svoje deti, čo musia platiť nehorázne dane, kvoli nejakým takým ako je ten ujo B. z B., z ktorého našim už len nožičky trčia, tak takto hlasovať jednoducho nebudú.

Takže Brontofúzik sa pousmial, Ivetka si poplakala, hormóny sa jej vzbúrili a odvtedy sa správa ako ohrdnutá milenka. Seriózne a vážne. Najprv vyhlási, že jej vlastná strana hádže polená pod nohy. Takže ona s ňou už nebude ďalej kandidovať. A nebude teda volebnou líderkou. Oj, Fúzika možno aj zamrazilo na chvíľu, ale len na chvíľu, lebo sa medzitým stihol naučiť praktiky Kockoida. Sadol si s ním za jeden stôl o 5 minút už mali dohodnuté predčasné voľby. Ministri SaS vraj budú zbavení funkcie a už sa ide rozdeľovať ministerstvo medzi jednotlivých "koaličných" partnerov. Ešteže Pretekár bol proti. A Fúzikovi klesol fúzik, nedostal sa na to ministerstvo obrany, ktoré si po páde vlády chcel dočasne privlastniť. K tomuto ministerstvu sa o chvíľku vrátim. A potom je tu vyhlásenie, že ona s tou stranou pojde na nejaké tie apely s gulášom, párkami a pivom.

A potom prídu nejaké sitká. Fúzik sa ešte aj na denník, ktorý ho vehementne podporuje, naserká, lebo sa spýtajú osobnú otázku. Reakcia hodná kockoidných posluhovačov ho však zo všetkého dostane. Tu Ivetka už nie je tak v hrsti, takže akosi aj koná. Ale nezdá sa to nejaké adekvátne. Odvolanie a zastavenie ďalších machinácií. Nedostačujúce, ale tak je to stále v rámci materskej strany. Takže asi tak to musí tým pádom byť.

(Ex)minister obrany začne sčista-jasna hovoriť o rôznych veciach, ktoré sa budú vyšetrovať a aké rôzne dôsledky by to mohlo mať, že vraj šokujúce. Následne ale vyplávajú na svet nejakí odpočúvaní novinári. A do sveta to vytrúbi ten denník, ktorého osôb sa to týka. A ešte aj ďalších. A nulové vyšetrovanie. Resp. nulový čas na vyšetrovanie. A každý chce informácie, no kua, aj sa ich dozviete, keď sú tajné a ten minister (ex) asi tie zákony aj ovláda a nevytrepe vám to tam priamo, keď nemáte na to povolenie.

A Ivetka, sociologička profesorská, si odrecituje Hviezdoslavov Kubín na tému - novinári sú nadľudia, sú viac ako Vy. Sú viac ako ty, ten obyčajný, sú viac ako ja. Aha, kurník, tak veruže hej, idem si vyriešiť novinársky preukaz, to sú mi výhody. A na druhý deň, či dokonca ešte v tom istom príhovore, je pán minister odvolaný, bez informácií pre neho, či pre straníkov.

A to či tento rezort dostane niekto zo SaS je stále nejasné, no ak si vezmeme precedens, na ktorom sa dohodli hneď po páde vlády, keď SaS-kári mali byť všetci odvolaní, tak toto ministerstvo padni komu padni, no ten "komu" bol vtedy Mikuláš Dzurinda. Brontofúzik.

Toto je jeden veľký podvod. Podvod na nás všetkých, vytrhnutie chyby zo systému. Skorumpovaného a prehnitého systému. Systému, kde si Fešák drží ľudí, aby mohol vedieť, kde sa čo deje, aby mohol podsúvať informácie mienkotvornému pravdovravnému denníku. Aby držal za gule každého zo svojej a aj inej strany. A aj Fúzik si tam ľudí udržal, alebo si ich požičal, veď evidentne sa s kockoidom vie dohodnúť rýchlo.

Asi im obom šliapli na otlaky, či pľuzgiere. Škoda že nepraskli. To sa my už asi nikdy nedozvieme.

Albert Rikardovic

Albert Rikardovic

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

One man. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu