reklama

Fenomén kríza

O fenoméne krízy a zmene ľudí

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nedávna minulosť . Všetci ľudia spokojný so svojím životným spôsobom .Nikomu nevadí ,že peňazí na svete je len určité množstvo ktoré sa nemení , mení sa iba ich majiteľ . Mám svoj príjem a je aj nadpriemerný , moje výdavky sa rovnajú môjmu príjmu , nevadí veď horšie byť nemôže . Netrápi ma ,že Jerdzy Ludzsek ,Láslo Fekete a Jiří Proutek majú všetko lacnejšie a popritom toho majú viac . A veď aj načo , moje peniažky idú z ruky do úst , nie je problém .

Zrazu sa objaví pojem kríza. Panika sa stupňuje veď na rade môžem byť aj ja . Musím začať šetriť , veď čo ak prídem o prácu a nebudem mať z čoho žiť . Začnem nakupovať lacnejšie menej a rozumnejšie . Ha ale som oblbol tú krízu ! Prešiel mesiac , dva , päť ale veď kríza je tu stále ? Ako je toto možné prečo sa už neskončila ? Možno musím začať ešte menej nakupovať lacnejšie a rozumnejšie . Toto by už malo stačiť , veď nižšie už ísť nemôžem . V tom príde tvrdá rana pod pás ... výpoveď !

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A ja bezcieľne hľadám odpovede a otázky . Ako sa toto mohlo stať veď všetko bolo také krásne , ako mydlová bublina . A presne tu je odpoveď na naše problémy .

Bolo to naozaj pekné ale bola to len bublina , ktorá musela časom prasknúť . Zistil som že naozaj som nadpriemerne zarábal , nadpriemerne míňal na nepotrebné veci a týmto životným spôsobom som si naučil podnikateľov že si môžu stále pýtať viac a viac , že strop neexistuje . A čím ďalej tým som sa mal lepšie.

A potom prišla „Kríza“ . Som nezamestnaný , v lepšom prípade s nižším príjmom . Musím s tým niečo robiť . Lenže čo s tým môžem urobiť ? Hľadám vinu všade naokolo . Prečo míňa štát toľko peňazí na rómov ? Prečo míňa toľko na limuzínach ? Prečo míňa na predražených tendroch ?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To sú otázky v súčastnej dobe často kladené .

Lenže tieto výdavky nie sú ničím novým , takto to funguje už zopár rokov ale doteraz to nikoho netrápilo .

Takisto ako ma netrápilo že mám drahé auto , drahý dom , drahé veci .

Ešteže prišla kríza a v jej svetle sa ukazuje každého pravá tvár .V čase hojnosti povrchný a nezaujatý avšak spokojný človek . V čase krízy záchranca seba aj ostatných ale nespokojný človiečik .

Určite sa v tomto príspevku nájde veľa ľudí a preto ak som niekoho urazil vopred sa ospravedlňujem.

Veľa ľudí sa zmenilo a vidno ta všade naokolo . Ja s úsmevom a niekedy nepochopiteľne sledujem zmeny .Ešteže tu máme krízu !

Róbert Bella

Róbert Bella

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nerozhodnutý vizionár Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu