Tradičné slovenské jedlo

Úvaha o exotickom a neexotickom jedle. O tom, čo je tradícia a čo nie je. O meniacom sa svete. Možno iba tom lokálnom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Včera sme boli pozrieť v salaši Krajinka, neďaleko Ružomberka. 

Reku, kúpiť nejaké tie domáce syry a pečivo, ktoré tam vlastnoručne vyrábajú. Bolo tam strašne veľa ľudí. V prvom rade množstvo Slovákov, Čechov, Nemcov... Možno došli aj iní. Keď som videl tie húfy, napadlo mi: 

To, čo bolo kedysi úplne bežné a samozrejmé skoro na každom drevenom stole typickej slovenskej rodiny, je dnes pre typickú slovenskú rodinu exotikou. 

Naše vlastné, tradičné jedlá sa pre nás stali špecialitou. Už to nie je Čína, najrôznejšie fast foody, medzinárodné kuchyne. Už sú to pravé syry a výrobky z nich. Domáca bryndza, maslo, oškvarkové pagáče, žinčica atď. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale na druhej strane je to fajn. Vraciame sa ku koreňom. Opäť nás zaujíma to, čo nás po stáročia tvorí. 

Roman Kulich

Roman Kulich

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Dubový list unášaný vetrom. Kvapka rosy stekajúca dole priadzou. Biela stuha za chvostom lietadla. Úsmev na tvári bezbranného. Život je ukrytý v detailoch. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu