Sardinková pomazánka
Čas prípravy:
15 minút
Potrebujeme:
1 krabička sardiniek v oleji - 115 g, 2 PL masla, 1/4 cibule, 1 PL horčice, šťava z polovice citróna, poprípade soľ (podľa chuti)
Postup:
Sardinky dáme do misy aj s olejom. Rozdrvíme ich vidličkou. Pridáme posekanú cibuľu, môže byt aj na jemno. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, a horčicou do hladkej zmesi. Nakoniec dochutíme citronovou šťavou. Prípadne podľa chuti dosolíme, avšak ja nesolím, nakoľko sardinky sú samé o sebe dostatočne dochutené. Natierame na chlieb, alebo na teplé chrumkavé topinky. Výborné k teplému bylinkovému čaju, alebo vínku. Poznámka :
Používam malé jadranské sardinky typu Eva - sú kvalitné a veľmi chutné
1. Indegrencie

2. Veľmi chutné jadranské sardinky

3. Sardinky rozdrvíme vidličkou a prídáme nakrajanú cibuľu

4. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, a horčicou do hladkej zmesi

5. Natierame na chlieb (príloha môže byť uhorka alebo cherry paradajky, pomazánka najlepšie chutí s čajom )
