Sardinková pomazánka

Výborná a jednoduchá nátierka zo sardiniek, alebo iných rybičiek konzervovaných v oleji. Pridávam svoj vlastný recept na chutnú sardinkovú pomazánku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Sardinková pomazánka

Čas prípravy:

15 minút

Potrebujeme:

1 krabička sardiniek v oleji - 115 g, 2 PL masla, 1/4 cibule, 1 PL horčice, šťava z polovice citróna, poprípade soľ (podľa chuti)

Postup:

Sardinky dáme do misy aj s olejom. Rozdrvíme ich vidličkou. Pridáme posekanú cibuľu, môže byt aj na jemno. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, a horčicou do hladkej zmesi. Nakoniec dochutíme citronovou šťavou. Prípadne podľa chuti dosolíme, avšak ja nesolím, nakoľko sardinky sú samé o sebe dostatočne dochutené. Natierame na chlieb, alebo na teplé chrumkavé topinky. Výborné k teplému bylinkovému čaju, alebo vínku. Poznámka :
Používam malé jadranské sardinky typu Eva - sú kvalitné a veľmi chutné
1. Indegrencie

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


2. Veľmi chutné jadranské sardinky

Obrázok blogu


3. Sardinky rozdrvíme vidličkou a prídáme nakrajanú cibuľu

Obrázok blogu


4. Vymiešame ich so zmäknutým maslom, a horčicou do hladkej zmesi

Obrázok blogu


5. Natierame na chlieb (príloha môže byť uhorka alebo cherry paradajky, pomazánka najlepšie chutí s čajom )

Obrázok blogu
Martin Rybarčák

Martin Rybarčák

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som rodený Humennčan objavujúci krásy Bratislavy z perspektívy vozičkára. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéŠport

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

105 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

107 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,079 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu