reklama

insomnia

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Všade je ticho. Idem spať. Je noc. Veď v noci sa predsa chodí spávať. Čo na tom, že budem iba v polohe ležmo roztvorenými očami tupo hľadieť do tmy..

Bolí ma koleno. No to nijak výdatne nepodporuje moju insomniu. Neviem nič. Zajtra mám skúšku. Nemám strach, veď som sa neučila. Nič neviem, a predsa viem aký bude zajtrajší scénar. Hlavu mám prázdnu. Vlastne nie. Je plná, plná prázdnoty srdca..

Oči mám zatvorené. V polohe ležmo ubolenou dušou tupo hľadím do tmy. Zajtra budem nevyspatá. Znova. Nemám strach. Bojím sa iných vecí. Všetci sa bojíme.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bojíme sa, že by sme mohli stratiť to, čo máme. Je to čistý strach z námahy potrebnej k dosiahnutiu nového stavu. Síce prichádzame s túžbou po zmene, ale v skutočnosti sa jej desíme. Desíme sa námahy a rizika, ktorú každá zmena predstavuje. Tak prečo ľudský strach z prázdnoty a ničoty spôsobuje závisloť a pripútanosť? Závislosť a pripútanosť na minulosti.

Mám strach. Nemôžem spať. Preto vstávam i keď je noc. Veď čo na tom, že iní, normálni ľudia o takomto čase spia.

nik rybnikarova

nik rybnikarova

Bloger 
  • Počet článkov:  44
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Píšem o tom, čo cítim a vďaka tomu stále žijem, bo to dostávam von skôr, ako je neskoro.. Zoznam autorových rubrík:  textypochmurnekopla ma muzafun

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu