reklama

Auto News 31/2006

Po dlhom čase ďalšia várka noviniek!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Elektrický športiak Tesla Roadster. Nepovedali by ste, že je na elektrinu, však?
Elektrický športiak Tesla Roadster. Nepovedali by ste, že je na elektrinu, však? (zdroj: foto:internet)

 

Smart Roadster sa vyrába ďalej!

Vo Walese ho bude vyrábať konzorcium Kimber Project. Vyrobiť by sa malo asi 8000 áut ročne.

Faceliftovaný Hyundai Cuopé

sa predstaví na autosalóne v Paríži. Predpokladá sa, že na pohon zostanú pôvodné motory, teda štvorvalec s výkonom 105 kW/143 k, a šesťvalec (123 kW/167 k). Dizajnovo prepracované budú hlavne svetlá a nárazníky. Pri zachovaní priaznivej cenovej politiky by mohol Hyundai zabodovať, najmä medzi mladými ľuďmi. Coupé sa mi totiž javý ako auto veľmi vhodné na tuning.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tesla? Tentoraz „technicky silné“!!!

To, že auto nepáli benzín, neznamená, že nemôže páliť pneumatiky. Asi toto si povedali v americkej firme Tesla, a vyvinuli prvý čistokrvný elektrický športiak. Automobil Tesla Roadster zrýchli z nuly na 96 km/h za 4s a maximálna rýchlosť je 210 km/h.Auto poháňa elektromotor s výkonom 185kW/251 k pri 13500 ot/min. Energiu získava z 6831 Li-on akumulátorov. Dizajn vôbec nepripomína elektromobil, ale pravý športiak.

Bugatti Veyron Roadster

V roku 2008 by mal prísť Veyron s odnímateľnou strešnou časťou. Auto bude ponúkať viac karbónu a kôli tuhosti karosérie bude mať zosilnené A-stĺpiki a čelné sklo. Pri zatvorenej streche bude asi dosť pripomínať Targu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalší športový dízel!

 Škoda začala ponúkať model Octavia s novým turbodieselom 2.0 TDI PD, ktorého výkon je 125 kW/170 k. Maximálna rýchlosť je 225 km/h a zaujímavým údajom je aj spotreba: činí ju len 5,7l/100 km. Len teraz neviem pri akom štýle jazdy. Ak aj pri tom razantnejšom, je to super.

Samuel Kolesár

Samuel Kolesár

Bloger 
  • Počet článkov:  52
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Technicky založený typ. Snažím sa po svete chodiť s otvorenými očami. (na fotke v Mercedese SL) Zoznam autorových rubrík:  AutáPočítačeZo životaTechnikaAuto newsArchitektúraAutá snov-seriálSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu