reklama

Takže neposilní sa futbalový Slovan...

Vyzerá to, že vedenie futbalového Slovana si kúpilo knihu „Ako vybudovať perspektívny európsky tím”. Žiaľ, čítať ju začali od zlej kapitoly: „Ako to vyzerať nemá”...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Očakával sa kvantum kilometrových článkov a informácií. O nových posiAlách, o tom kto mužstvo opúšťa, prečo. Tréner Weiss vždy, keď Slovan nehral podľa jeho predstáv (t.j. každé kolo, prinajlepšom každé druhé), načrtol jednoznačný rez kádrom a nútenú zmenu. Tá je ale v nedohľadne.

V čase, keď Weiss podpísal zmluvu so Slovanom, stanovil sa cieľ: urobiť zo Slovana európsky klub. Už pred koncom zimnej časti sezóny sa rozprávalo o Weissovom zozname, kde mal napísané nové možné posily. Rozprávalo o vytvorení perspektívneho kádra, klub mali posilniť tí najlepší legionári z Corgoň ligy, rôzni španielski hráči... Hlavná podmienka: prínos pre klub a nie viac ako 25 rokov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dlhší bol však zoznam hráčov, ktorí mužstvo opustili. Zrušili sa všetky možné hosťovania, odišli nevýrazní hráči ako Hartig, Táborský, Lačný (toho však Weiss chce i naďalej) a chudák zranený Zé Vitor. Tím púšťa k vode aj Krešimira Kordiča, Milana Ivanu a na hosťovania odišli zatiaľ dvaja mladíci: Marek Kuzma a Radoslav Augustín. Ak sa ešte Slovan zbaví aj Erika Grendel, stratí všetku perspektivitu, ktorú doteraz mal. A to som ešte nespomenul ani odchod Karima Guédého poza chrbát vedenia do nemeckej Bundesligy.

Pôvodne som práve jeho chcel zvoziť v článku za túto vec pod čiernu zem. Prišlo mi to však v spojitosti s Guédém krajne rasistické. Našťastie je však v Slovane veľa čo kritizovať. Najmä slová, ktoré znejú ako tie politické. Sľuby, bez činov. Slovan sa posilnil od čias, kedy hovoril o perspektívnych posilách do 25 rokov, iba o hosťujúceho Čecha Smetanu (29 rokov) a trvalo prestupujúceho Trnavčana Kamila Kopúnka (27 rokov). Vo fáze riešenia je však aj 31-ročný Mario Pečalka. Aby sa nepovedalo...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vo fáze riešenia, aspoň v to dúfame, je aj veľa ďalších iných hráčov. Minimálne dvaja španielski hráči z ukrajinského Karpaty Ľvov, jeden mladý srbský obranca a Lucas z posledného tímu druhej najvyššej španielskej súťaže.

Prestupové obdobie, samozrejme, trvá. Veď sa ešte poriadne ani nezačalo. Weiss sa však vyjadril, že chce mať káder určite pokope už pred cestou na sústredenie do Španielska. A tam sa začína všetko už 1.februára. Ostáva teda otázkou, čo vedenie Slovana bude schopné urobiť za jedenásť dní, keď za dvadsať neurobilo nič poriadne. Smetana či Kopúnek budú možno pomerne platné posily pre Corgoň ligu na jarnú časť sezóny, avšak pre európsky tím, akým sa Slovan už roky snaží stať, sú tieto mená skôr mínusom. A po letnom prestupovom období, ak ho vôbec stihneme, sa budeme po ďalšom odlive hráčov, ktorí tu boli na hosťovaní, znova iba zohrávať, kým nepríde ďalšia zima...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

UTAJOVANÉ PRESTUPY, KTORÉ UŽ MAJÚ BELASÍ TÚTO ZIMU ZA SEBOU (fikcia)
Slovan Bratislava, samozrejme, na prestupovom trhu nelenil tak, ako sa zdalo. Za státisíce či možno milióny, ktoré zinkasoval za prestup Karima Guédého do nemeckého Freiburgu, pokúpil už veľa posíl. Média však o nich neinformovali.

Prvú zmenu nájdeme v realizačnom tíme. Ten je od januára väčší o jedného človeka. „Keďže Slovan je po účasti v Európskej lige považovaný za veľkoklub, ponuky na priateľské a prípravné stretnutia sa nám len tak valia,” prezradil čosi z kuchyne Belasých Petr Kašpar. „Od nového človeka v realizačnom tíme si sľubujeme, že nám bude vyberať tie najlepšie zápasy a rušiť tie, ktoré pre rozvoj Slovana nemajú žiadny význam.” Meno nového člena tímu je Rudolf Kusý.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Veľký návrat! Legenda trnavského futbalu Marek Ujlaky síce ukončil kariéru už v lete 2009 a momentálne pracuje ako vyhľadávač talentov práve pre Trnavu, no túžba zahrať si opäť profesionálne futbal ho opäť vylákala na futbalové trávniky. „Slovan pochopil, že on a Trnava sú najlepšími klubmi na Slovensku. Chcú teda urobiť káder zo zmesi trnavských a slovanistických hráčov,” vysvetlil nám príchod do Slovana Ujlaky.

Do belasých farieb sa odel najnovšie opäť aj stredopoliar Balász Borbély. Odchovanec Dunajskej Stredy zažil roky najväčšej slávy v petržalskej Artmedii. Po angažmánoch v Temešvári a Limassole sa už na jeseň vrátil do Slovana, no ešte pred podpisom zmluvy sa stihol zraniť. Hoc na tom momentálne nie je o nič lepšie, Slovan s ním zmluvu podpísal. „Je to súčasný trend a ja v ňom chcem ísť. Nikde sa nedá liečiť zo zranenia za väčší plat ako v Slovane,” priznal Borbély a štrngol si pohárikom s vedľasediacim Kašparom.

Najnovšou posilou futbalových belasých je stredopoliar Ján Kozák. Ten trénoval na Slovane už počas jesene, vtedy ale vedenie klubu tvrdilo, že o Kozáka záujem nemá. Údajne si ho nežiadajú fanúšikovia. „Situácia sa trochu zmenila,” tvrdil Kozák a dodal: „Slovan zmenil politiku. Momentálne chce mať perspektívny káder, preto som došiel do tímu ja, Balász aj Marek Ujlaky. Ešte lákame do tímu spomínaného Pečalku a Igora Dema”. Vedeniu Slovana sme poslali otázku, čo sa zmenilo na vzťahoch fanúšikov. „Tí nás všetkých už aj tak nemajú radi,” odvetil Kašpar.

Fanúšikovia sa po pár zmenách pýtajú vedenia na naozaj nové tváre. Najväčšmi chcú Mária Božiča. „Mário bol zdravý a polroka nehrával. Tým sa líši od hráčov, čo sme kúpili. Tí síce tiež nehrávali, ale mali na to aspoň pádny dôvod - zranenie,” vysvetlil nám múdro Petr Kašpar situáciu a krútiac hlavou dodal: „Mária by sme v našom klube privítali, avšak pýtal si - ako väčšina legionárov - na slovenské pomery neakceptovateľné futbalové podmienky. Dokonca žiadal aj plat!”

Michal Šášky

Michal Šášky

Bloger 
  • Počet článkov:  139
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Večne meškajúci maniak do športovej novinárčiny, s extrémne vyvinutým zmyslom pre ironické a sarkastické poznámky, predseda vlastnej kvázipolitickej strany SPI a človek prácu vykonávajúci vždy na 100% (pondelok 12%, utorok 23%, streda 40%, štvrtok 20% a piatok 5%...) Zoznam autorových rubrík:  FutbalMS v hokeji 2011MS v hokeji 2012Iné športyZ môjho nudného životaTelevízorHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu