reklama

Kto naozaj môže za rozpad?

V posledných dňoch vidíme vnútorný rozklad vlády a čoraz viac je viditeľný aj rozpad koalície. Takže, kto je za to zodpovedný?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V jednom z mojich predchádzajúcich blogov som napísal, že koalícia je akoby manželstvo. Je to dočasný zväzok niekoľkých strán, ktoré sa navzájom dopĺňajú, tolerujú sa a vzájomne si ustupujú. Aj taká koalícia má svoje zlé dni, keď si napríklad nerozumejú pri nejakej téme, hádajú sa alebo jeden druhého podpichujú. Za normálnych okolností by sa po nejakých dohodách a zmieroch, upokojili. Žiaľ, pri tejto vláde to tak nevyzerá. „Vojnový stav“ medzi stranami akosi neutícha a ak áno, veľmi to nebadať.

Kto za túto celú situáciu zodpovedá? Asi vás to neprekvapí, ale Igor Matovič, pretože je predsedom vlády a predsedom druhej najsilnejšej koaličnej strany, a viac-menej sa skoro v každom konflikte, nejakým spôsobom vyskytuje. Väčšina politikov je nespokojných s tým, ako sa tu menežuje koronakríza. A ani sa im veľmi nečudujem. Od začiatku pandémie je v opatreniach chaos. Do toho môžeme ešte zapojiť obvinenia premiéra na ostatných vládnych predstaviteľov a kríza je na svete.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Väčšina predstaviteľov, hovorí o akejsi rekonštrukcii vlády. Myslím, že by to prospelo. Vôbec to neznamená návrat SMERu, lebo pád vlády automaticky neznamená predčasné voľby. Ak ale niečo nefunguje, je priam nutnosť urobiť zmenu. Najmä ak ide o zlyhanie riadenia tak závažnej veci, ako je koronakríza. Denne nám umiera niekoľko stoviek ľudí denne a jediné čo sme počúvali, boli narážky na vedcov a členov vlády. Všetci už toho majú plné zuby, len Igorovi Matovičovi to celé akosi nedochádza. Akoby si žil vo vlastnom svete. Problémom nie je Sputnik, ani Sulík a ani Remišová či iní, problém je sám premiér. A ak si on sám neuvedomí, akú zodpovednosť vlečie na svojich ramenách, skončí zle on aj naša krajina.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Úprimne, aj ja som od tejto vlády čakal zmenu. Zmenu pre lepšie Slovensko. No po roku od volieb sa o tom už tak nedá hovoriť. Je smutné, sa pozerať na premiéra, ktorý chcel byť hrádzou proti mafii a korupcii, a je smutné sa pozerať na vládu, v ktorej mnohí ministri, mali (a de facto stále majú) schopnosť presadiť toľko vecí pre lepšie Slovensko.

V čase písania tohto článku, ešte nevieme ako to celé dopadne. Ale dúfam, že k nejakej zmene nakoniec dôjde. A dúfam, že k pozitívnej.

Sebastián Lukáš Šedo

Sebastián Lukáš Šedo

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  56x

Študujem sociálnu antropológiu na Fakulte sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského. Popri štúdiu aktívne sledujem vývoj politiky na Slovensku ale aj vo svete, zaujímam sa o spoločenské problémy v našej krajine a nevyhnem sa ani štúdiu histórie. Rád čítam odbornú literatúru, ale nepohŕdnem ani skvelým románom. K mojim záľubám patrí beh, filmy či písanie. Zoznam autorových rubrík:  ŠkolstvoMatovičova vládaZahraničieIgor MatovičSpoločnosťPolitikaNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu