reklama

Tri výnimočné čísla na dresoch v NHL

Podľa čísla spoznáš hráča a s hráčovým menom si zapamätáš čísla.

Tri výnimočné čísla na dresoch v NHL
Neil Sheehy
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Mnohí hokejoví fanúšikovia naprieč celým vekovým spektrom vnímajú, že ikonické číslo Wayna Gretzkeho (číslo 99), bolo v celej lige vyradené po sezóne 1998-99 okamžite po tom, ako ukončil Wayne Gretzky svoju hráčsku kariéru. Bolo to pekné gesto z rešpektu k legende NHL. Waynova deväťdesiatdeviatka mala byť najmenej rozšíreným číslom v histórii NHL, keďže nik iný ho nemohol prezentovať na svojom drese. V skutočnosti je Gretzkého 99 to tretie najvzácnejšie číslo v NHL, ktoré kedy nejaký hráč nosil na drese.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak by ste si mali vybrať číslo na dres, vybrali by ste si číslo 0? V skutočnosti iba jediný hráč si vybral niekedy dres s číslom 0. Tento muž sa volá Neil Sheehy. Ten nosil číslo 0 len polovicu sezóny, keď obliekal dres NHL tímu Hartford Whalers po tom, čo tam bol vymenený z Calgary Flames počas druhej polovice sezóny 1987-88.

Druhé najvzácnejšie číslo je číslo 00. Zatiaľ čo ho žiadny korčuliar nikdy nemal na sebe, dvaja brankári - Martin Biron a John Davidson ho nosili každý z nich len počas jednej sezóny. Prvý z nich bol John Davidson v sezóne 1977-78 v drese New York Rangers. Davidson pôsobil ako prezident tohto slávneho klubu. Druhým v poradí bol Martin Biron. Brankár Biron vtedy obliekal dres Buffalo Sabres a dres s číslom 00 mal na svojom drese len v troch zápasoch. V sezóne 1994-95 ho povolali z juniorskej súťaže do NHL. Momentálne pracuje ako hokejový analytik pre televízne stanice TSN a MSG v Buffale.

Tomáš Sedílek

Tomáš Sedílek

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  10x

Som zanietený hokejový fanúšik, ktorý rád analyzuje a píše svoj názor na hokejové dianie naprieč celým hokejovým spektrom. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu