reklama

Na území Čuvašov explodoval plynovod Bratstvo.

Pýcha RVHP sa stavala v časoch môjho detstva, nikdy fatálne nezlyhala a tu zrazu...bum !

Na území Čuvašov explodoval plynovod Bratstvo.
Blaze fire flame texture background
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Obyvatelia obce Kalinino, lokalitou v bývalej Čuvašskej autonómnej SSR, sa museli poriadne zľaknúť. Ako ukazuje video na Twitteri, link nižšie, je to poriadna fakľa. Zdroj : TOP.

https://twitter.com/RasReload/status/1605184353210109953

Mal som necelých 10 rokov, keď sme sa v našom regióne stali súčasťou stavby ropovodu Družba a plynovodu Bratstvo. Nákladné autá s potrubím sa len vďaka majstrovstvu vodičov vytáčali na križovatkách, takmer "lízali" budovy. V lesnom úseku do kopca sa ťahač musel pohybovať na krajnici protismeru, aby sa konce rúr neobtierali o svah vo vnútri 180° oblúka. Asfalt dobovej kvality sa často strácal. Bol pokrytý súvislou vrstvou blata v úsekoch, kde stavba nadväzovala na cestu. O akejsi bezpečnosti na cestách sa ani omylom nesmelo hovoriť. Veď to nás sovietski súdruhovia budú zásobovať energetickými zdrojmi a my sa staráme o akési blato ?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A tu zrazu bum ! A k tomu ešte na území Čuvašov, menšiny, ktorá nebola na Sibír vysídlená Stalinom z neznámych dôvodov. Asi nebol čas. Menšiny so splošteným nosom, žijúcej hoci nie veľmi ďaleko, ale predsa len v tieni Moskvy, životom vidieckych pastierov a poľnohospodárov, mimo centralistických manierov. Pamätám sa na nadpis článku v našich denníkoch po Olympiáde v roku 1980. "Tvrdý Čuvaš z Čeboksary". Svoju váhovú kategóriu v boxe vyhral Čuvaš, sovietsky človek, z hlavného mesta ČASSR. Nech sa prepadnem do Západného Nemecka ak som v tej dobe tušil, že nejaké Čeboksary existujú.

Oligarchovia strácajú rovnováhu a po zatočení sa hlavy, poprípade iných, bližšie nešpecifikovaných okolností, len tak náhodne vypadávajú z okien. Zásobníky horľavín a teraz už aj plynovod vzbĺknu ako fakľa, zase len tak, za nevyjasnených okolností. Náhoda za náhodou...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tento plynovod je z časti aj majetkom Ukrajiny. Aj vojnová zóna je ním zásobovaná plynom. Ukrajina má príjem z tranzitu, ale cár cez deravé potrubie nič neprepraví, nepredá a tým ani neinkasuje. Zrejme si to aktéri dobre spočítali.

Áno, spočítali, pretože náhodnej havárii je dosť obtiažne uveriť.

Ján Šeďo

Ján Šeďo

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  328
  •  | 
  • Páči sa:  22 395x

Mám bližšie k seniorskému veku ako k mladosti. Život ma vyškolil v každom smere a za svoje názory sa nehanbím. Racionalita a zdravý sedliacky rozum za každých okolností, sú mojimi preferovanými pravidlami. Nestotožňujem sa s vypočítavými prospechármi a sebcami. Tieto atribúty budú sprevádzať aj moje články. Nevyhýbam sa žiadnej pozemskej téme, včítane politiky. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSpoločnosťPolitika

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu