reklama

"Strieborné Mesto"

...Na juh od Mexico City sa na kužeľovitý kopec šplhajú starobilé domčeky Strieborného mesta. Tak volajú Taxco od nepamäti. Kedzsi tu ťažili striebro a jeho malebné, úzke do vrchu sa ťahajúce uličky sú i dnes plné obchodíkov s týmto chladnym Mesačným kovom ....a všetkých čo si len z neho viete predstaviť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)


Obrázok blogu

"Bailam".....nočný tanec na námestí.

Ani neviem, ako ho vlastne Haluška, ktorá konštruovala náš ´travel plan´ vykoumala. V Taxcu sme strávili iba jeden jediný, zato však intenzívny deň . Okúzlilo ma!

...a keď dnes v ruke držím pohľadnicu čo som poslala domov, na ktorej je napísané : " No čafte! ...........Mexico City , mesto plné atmosféry neistoty, ale aj farieb, priateľských ľudí, starých Aztéckych rituálov a pouličných tancov sme už opustili. Teraz sme v Taxcu, meste striebra, postavenom na kopci a takom naaadhernom, až sa mi chce kričať, alebo tu navždy ostať ".k. ......niekde hlboko dúfam, že sa tam raz vrátim.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

R-O-H :)

Obrázok blogu

´La Plaza´

Obrázok blogu

"Kukučka"

Obrázok blogu

...Rozmazané nočné Taxco.

Obrázok blogu

"Cez okno"

Obrázok blogu

"Vyhliadka"

.....na ktorú sme sa dostali za doprovodu jedného náhodného miestneho chlapíka. Ponúkol sa, že nás previedia cez tmavé, ponuré schodištia domu dolu na terasu s týmto uchvacujúcim výhľadom.... bola to jedna z riskantných blbostí, ktoré sme v Mexiku s Haluškou ´spáchali´,....a ktoré stáli za to,......

katarina selecka

katarina selecka

Bloger 
  • Počet článkov:  59
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Milovnicka kavy, fotografie, sushi,burok, sachu, metafory...a vsetkeho s cim ma nieco spolocne cokolada. Zoznam autorových rubrík:  FotografiePrichute cudzich krajinVenovane mojim laskam:}Iba tak..pre radost.Co, co co ..sa vo svete stalo.In englishSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu