reklama

Traja v jednom

Je 21. oktobra. Dnes odisla Nika. S lyzickou zaborenou do kelimku s Benom a Jerrym sedim na lavicke v pristave a pocuvam vietor desivo kviliaci v lodnych skrutkach. Prave ked rozmyslam, ze vymenim zmrzlinu za dlhu stiiihlu pani Marlborku, zavadim pohladom o gumeny cln, pomaly sa pliiziai modrou tmou von z pristavu. A v tej chvili sa kontakty spoja ...a docvakne mi. Pane boze, ved to bol on,...vtedy, pred dvoma rokmi,...ked som stala na rebriku a strihala ruze.Este dobre, ze sme ne...., ...ale zacnime pekne od zaciatku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)


Pred dvoma rokmi , bol prave september, som si uzivala nadherny postsezonny pracovny den v zahradach Nashaquisset-u. Slnko zostupivsie do nizsich vysok vyrabalo makke svetlo, ktore po zmiesani sa s okolitym tichom reagovalo v atmosferu, pri ktorej mate pocit, ze ste zabaleny v klbku jemnych pavucin. Vsetko je makke, ....a teple a chce sa vam z toho smiat sa.

Ticho, take netypicke po lete plnom ohnostrojov, burzoaznych vecierkou a hlucnych {nielen:} americkych teenegerov, predsa len nieco prerusilo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Stala som si ja na rebriku a strihala ruze, ked tu zrazu, zacula som za sebou bublajuci stary motor. Balansujuc na labilnom oranzovom Aacku som sa zvedavo otocila, snaziac sa radarom zamerat co to tam raamusiiii. A do pekla... co to? Velka tmavomodra raaroha, plna haraburdia a vali sa smerom ku mne. Zastavila pri obrubniku a vystupil z nej chlap.

"Dobry den"

"Dobry"

"Ako sa mate? "

"Dobre, a vy?"

....zdvorilostna konverzacia sa prehupla do rad ohladom hnojenia ruzi, odskocili sme si verbalnu "tour" po Slovensku a skoncili pri lodiach. Vzdy som tuzila ist sa plavit. Aj keby len na jeden jediny den.... Ked sa teda tento mily, zhovorcivy panko priznal, ze ma lod, oci mi museli zaziarit ako dve supernovy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nenapadne, ako to len my baby vieme, som zvrtla volant konverzacie a nasmerovala ju k vytuzenej otazke.

"A nechcela by si sa ist cez vikend som mnou plavit?"spytal sa konecne.

{Jasne ze chcem, ty truhlik akozeby nie, ale pockat, pockat, ...predsa len ,ty si cudzy sice postarsi, ale muz a ja som mlade kuriatko, ktore predsa s cudzim, a navyse chlapom sama na lod nepojde. }

A tak som opat vzala do ruk volant a zvrtla konverzaciu smerom k mojej otazke...ci by bol ok, kebyze na tu jeho lod, privediem dalsich troch ludi.

Vsetko klaplo podla "planu":}}...pozval nas. Vo vacku mam listok s telefonnym cislom a v piatok sa mam ozvat. ...................hmmmmm......Asi sa od vzrusenia pocikam. "Juchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! My pojdeme na LOD, ...plachetnicu, jachtu, skuner, ci 'ky fras to vlastne je. Budem skakat do hlbociznej vody priamo z provy,.....a potapat sa ,......a lovit ryby a ...a....................."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prichadza dalsie auto. Pradenie tohto motora poznam. Nika s Winstonom prisli po barely s bordelom, ktory som pri "manikure" spachanej na ruzovych kriakoch narobila.

"Heeeeej, tomu neuverite co sa mi stalo. Tak tomuto neuverite,...{ beh, vyyyyskok, otocka,... vzrusenim kypim z kazdeho poru. } Tomu fakt neuverite kam ideme cez vikend. Dupem, vyskam, ako pubiska, ktora prave ziskala podpis od svojej plagatovej lasky.

Obaja na mna pozeraju ako kedy mi preskakovalo.

"No tak, uz to vysyp"!!

...aj som vysypala. Lez namiesto ocakavanej nadsenia-a pistania plnej reakcie, sa mi dostalo iba rozpacitej, v hektolitroch kyslosti tvare nalozenej otazky "ci mam vsetkych doma, ze chcem ist s cudzym chlapom na lod"?!!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Splasla som ako balon. Tato "slovna facka" mala svoju telenovelovu dohru vzadu v zahrade, kde som sa, pri rozplyvajucej sa predstave vikendoveho plachtenia, poriadne vybucala a takmer sa uchylila k planu"B"....... ze na lod pojdem, s nimi, ci bez nich. {Samozrejme,......nikam sa neslo. Ani s nimi, a ani bez nich. }

O dva roky neskor.

Je oktober, ako vystrihnuty zo slnecneho kalendara. Na stole lezia cerstve noviny. Truman ich vezme do ruk a ukaze prstom na fotku ktora svieti na titulke.

"A tohto poznas?"

"Jasne, ved to je Chris!...udrzbar, ktory minuly rok spizoval spoza kriakov Ines a bola z toho "afera Handyman"{ ako som celu situaciu velavyznamne politologicky nazvala:}.

Udrzbar Chris,...bol zatknuty a obvineny z podpalenia auta sefa pristavu a pravdepodobneho zapletenia do dalsich par podobnych "barbecues".

O dva dni neskor.

Sedim v pristave, okolo mna rozhodene fotograficke nacinie, a cpem sa zmrzlinou. Nemohla som odolat. Prsty mi sice omrzaju aj cez papierove vrecko, v ktorom drzim sladkym pokusenim naplneny kelimok, ale statocne srotim dalej. Vietor kvili a zavija v kominoch, pod molami, v lodnych skrutkach to znie ako sonata bubakov. .....Keby som pozeravala horory, asi by som sa tam od strachu priposrala:}. Ale nepozeravam. Radsej chodievam v noci obkuukat zrkadlovkou lode.

...a v tom mi pohlad zavadi o gumeny cln, pliziaci sa modrou tmou von z pristavu.

Hmm, aj ja by som isla,...

...to musi byt super, len tak si vyjst na lodi,... zapina sa moje romanticke "ja"

...hmm,ved vtedy raz sme mali ist, len..... "zapina sa moja memory stick"

...akoze sa volal ten chlap?....Chris,...Chris,...

...ten v novinach, ten bol tiez Chris.........

...... aj Udrzbar bol Chris ....

cvak...cvak...CVAK... 

ACH...MOJ....BOZE....!!!...

katarina selecka

katarina selecka

Bloger 
  • Počet článkov:  59
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Milovnicka kavy, fotografie, sushi,burok, sachu, metafory...a vsetkeho s cim ma nieco spolocne cokolada. Zoznam autorových rubrík:  FotografiePrichute cudzich krajinVenovane mojim laskam:}Iba tak..pre radost.Co, co co ..sa vo svete stalo.In englishSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu