reklama

Sviatky

A je to tu opäť, tak ako každý rok, Veľká noc. V každom dome sú zhony ohľadom upratovania a výzdoby. Každý sa naháňa aby všetko postíhal. Obchody su preplnené ľuďmi. Pri pokladni čakáte dobrú štvrť hodinu. Je to taká rutina pred sviatkami. A nakoniec nadíde pondelok a je“ hurá“ polievačka. Nejedno dieťa sa teší na peniaze, čo zarobí od starých rodičov, krstných mám :) a iných rodinných príslušníkov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Keď som bol malý, vnímal som veľkonočný pondelok nejakpodobne. Čo už veď priznajme si to, koľkí by sa mohli stotožniť so mnou. Je todoba, ktorou každý človek musí prejsť a vyrásť z nej sám. Každý dobrevieme, o čom je Veľká noc. O ukrižovaní Ježiša Krista za našehriechy. No problém je, že Veľká noc, tak ako aj iné sviatky stráca svoje čaropráve kôli komercií. Stala sa z nej radosť pre obchodné centrá, ktoréupravujú otváracie hodiny na NONSTOP intervaly a snažia sa zarobiť, čonajviac. Televízne stanice nám radia, čo máme navariť, ako máme navariť. Čorobievajú celebrity naše počas sviatkov. Je to až komické, že človek by počassviatkov mal byť kľudný a pokojný, no väčšina z nás je nervózna, čina niečo „panebože len“ nezabudla. Taktiež sú medzi nami aj takí, ktorí saboja, že nebudú môcť dopriať svojím deťom sviatočné jedlo, trápia sa, že nemajútoľko peňazí na darčeky pre deti počas Vianoc. Že nemôžu dať svojím deťom tonajlepšie, nemôžu vidieť tú šťastnú tváričku, plnú prekvapenia pri pohľade nadarček. Takže o čom sú teda tie sviatky? Dnešné sviatky privádzajú veľaľudí skôr do depresií ako do šťastia. Hociktorí bežný deň je pre niektorých znás lepší než sviatok. Môžeme sa poďakovať za to dnešnej dobe. Tomu, čo sme sivytvorili. Spoločenskej prestíži a podobným žvástom. To sú pre väčšinuľudí priority tohto sveta.

Dávid Selecký

Dávid Selecký

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som mladý človek fascinovaný psychológiou, ktorý by nemohol žiť bez spoločnosti iných ľudí. Mám rád dobré knihy, internet a prírodné krásy našej krajiny. Zoznam autorových rubrík:  Nejedno oko zaplačeUmelecké okienko :)ŠkolaZo životaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu