reklama

Krst cédečka

Ako je už na niektorých dedinách zvykom, po sobote, ktorá je pre každého nabitá prácou okolo domu, prichádza nedeľa, počas ktorej sa ľudia venujú odpočinku. Nie je na tom nič zvláštne, snáď len to, že v takej malej dedine, povečšine prípadov, sa v nedeľu nič nekoná a človek si nemá z čoho vybrať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Súbor Haburčanka
Súbor Haburčanka (zdroj: www.habura.sk)

No v prvú septembrovú nedeľu, to aspoň v našej dedine bolo nejako inak. Chystal sa totiž krst prvého cédečka folklórneho súboru Haburčanka, pred ktorým sa konal koncert speváka angažovaných piesní gréckeho pôvodu Statisa Prusalisa. Musím povedať, že nikdy predtým som o tom spevákovi nepočul, aj keď je celkom známym spevákom. Bol to pekný zážitok, vidieť ho spievať naživo, a to hneď doma vo svojej obci. Po tomto koncerte nasledoval samotný akt krstu nového cédečka. Krstnými rodičmi sa stal starosta obce Habura Mikuláš Juščík a predseda PD Dušan Zavacký.
Musím povedať, že to bola, opäť raz vydarená akcia. Ľudia odchádzali spokojní, a aktéri s pocitom dobre vykonanej práce. Ja podotknem snáď len toľko, že zasa som sa mohol kultúrne vyžiť, a zažil som aj niečo iné ako futbalový zápas, alebo potulky po našej krásnej prírode.

Martin Semanco

Martin Semanco

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Podľa priateľov, workoholik - ktorý si vždy nájde nejakú prácu, aj keď nemusí. Zoznam autorových rubrík:  HaburaKultúraSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu