reklama

„Mám sen“ alebo slovenská verzia „I Have A Dream“

Dnes, 28.augusta uplynulo presne 47 rokov od legendárneho vystúpenia Martina Luthera Kinga vo Washingtone pred viac ako 200 tisíc ľudmi. Notoricky známe slovné spojenie: „I Have A Dream" je prítomné v histórii ľudstva takmer pol storočie. 17 minútová reč Martina Luthera Kinga ma inšpirovala na to, aby som sa s vami podelila o môj sen pre Slovensko.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Mám sen, že jedného dňa si na Slovensku získajú rešpekt od okolia ľudia na základe kvality a výsledkov ich poctivej práce a nie podľa toho aký majú model auta, značku kabelky, či podľa toho koľko majú mileniek.

*

Mám sen,že Slovensko nebude považovať za svoju konkurenčnú výhodu to, že má lacnú pracovnú silu, ale to že máme kvalifikovanú a vzdelanú populáciu.

*

Mám sen,že jedného dňa si budú Slováci veriť a nebudú čakať na potľapkanie od svojho nadriadeného, aby im "odobril" ich osobnú hodnotu.

*

Mám sen, že jedného dňa sa naučíme pýtať tieto otázky, „Prečo sa veci majú tak ako sa majú?" , „Ako môžem pomôcť ja zmeniť to čo sa mi nepáči?" a následne konať na základe odpovedí na ne, namiesto posmeškov a ukazovania prstom na iných ako zle robia to čo robia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

*

Mám sen, že jedného dňa sa budú ľudia navzájom opäť rešpektovať a žiť s pokorou, tak ako nás to učili naši rodičia, či starí rodičia.

*

Mám sen, že jedného dňa sa zbavíme predsukov voči iným kultúram a národom, ktoré vyplývaju len z našej nevedomosti a ignorancie.

*

Mám sen, že slovenské školstvo prejde transformáciou, ktorá prinesie do škôl nové technológie, kreativitu a podmienky na to, aby boli naše deti pripravené na budúcnosť.

*

Mám sen, že jedného dňa budú vedomosti a skutky dôležitejšie ako tituly a kvetnaté reči.

*

Mám sen, že jedného dňa školy nebudú o známkach a zbieraní titulov, ale budú inštitúciami, ktoré budú zapaľovať v študentoch túžbu učiť sa a celoživotne na sebe pracovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

*

Mám sen, že jedného dňa nebude politická funkcia podnikateľským zámerom, ale celoživotným poslaním tých, ktorí sa rozhodnú slúžiť národu.

*

Mám sen, že jedného dňa bude spoločensky neakceptovateľná nečestnosť a chamtivosť v podnikaní, a ľudia sa naučia - vedieť mať dosť.

*

Mám sen, že jedného dňa nám budú slovenské médiá prinášať profesionálne správy a nie okopírované články z internetu, exkluzívne pikošky zo života našich „celebrít", či reportáže z nešťastia iných.

*

Mám sen, že jedného dňa budú váženými ľudmi, tí ktorí niečo vytvorili, postavili, pomohli a nie tí, ktorí rýchlo zbohatli na úkor „obyčajných" ľudí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

*

Mám sen, že jedného dňa talentovaní Slováci nebudú musieť opúšťať rodnú hrudu na to, aby sa mohli profesionálne uplatniť , lebo doma si ich odbornosť nikto neváži.

*

Mám sen, že jedného dňa sa ľudia na Slovensku naučia snívať a zistia, že každý jeden človek môže prispieť k lepšiemu zajtrajšku.

*

Mám sen, že počas môjho života pomôžem svojim skutkami k zrealizovateľnosti horeuvedených snov,

a že aj moje činy budú inšpiráciou pre čo najviac ľudí.

*

Mám sen...

***

i.s.

Ivana Sendecka

Ivana Sendecka

Bloger 
  • Počet článkov:  58
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Konzultantka nielen na digitálne stratégie. S vášňou pre celoživotné vzdelávanie.Tweetuje ako @IvanaSendecka. Zakladateľka NGLS. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu