reklama

Ako si rýchlo a jednoducho zarobiť. A iné rozprávky z paralelného vesmíru.

Doba je zlá, všetko je drahšie a drahšie pomaly zo dňa na deň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

A jediní ľudia, ktorým to ako tak hrá do karát, sú rôzni podvodníci, šarlatáni a existencie z Multi-level marketingu.

Multi-level marketing (ďalej len MLM) je kontroverzná marketingová stratégia. „Zamestnanec“ takejto firmy predáva produkty a vytvára si pod sebou sieť distribútorov. Čím viac distribútorov bude pod sebou mať, tým budú vyššie aj jeho provízie.

Poviete si, na prvý pohlaď to neznie až tak zle. Stačí sa zapojiť, niečo predať a peniaze navyše sú hneď ako mávnutím čarovného prútika na účte. Bola by to krásna rozprávka, keby tam nebolo to obávané ale. Podľa štatistík až 99% ľudí, ktorí sa do MLM zapojili, o svoje peniaze prišli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pred tým ako sa do MLM zapojíte, si musíte zaplatiť členský príspevok a kúpiť produkty za veľkoobchodnú cenu. A potom, ako za toto vyhodíte svoje peniaze za vidinou lepšieho zajtrajška, musíte začať otravovať všetkých vašich známych, mamy, otcov, kamošov z gymnázia a bratrancov z piateho kolena, aby sa do tohto biznisu zapojili tiež. Pretože, ak ich otravovať nebudete, o svoje peniaze prídete.

Marketing týchto firiem je v podstate ako „cez kopirák“. Máte Facebook alebo Instagram? Výborne! Môžeme začať s manipuláciou.  

Keď si na Facebooku pozriete profily týchto pomätených existencií, uvidíte tam celkom jasný marketingový vzorec. Reklama sa strieda s osobnými fotografiami. Samozrejme, tieto posty musia byť verejné, aby si ich mohol pozrieť každý, inak by to predsa nedávalo zmysel.  Poprípade, ak máte auto, je vám doporučené, si tú neestetickú reklamu zavesiť aj tam. A do tohto všetkého sú vám tam podsúvané veci, ako: „Bola som slobodná matka, nič som nemala, fňuk a teraz chodím po luxusných dovolenkách a môžem si konečne kúpiť kabelku Gucci. Chcete to aj vy? Hneď mi napíšte!“ Ono by bolo aj pekné veriť tomu, že niekto je tak šľachetný a chce, aby sa všetci mali dobre, lenže v tomto prípade, tam ide naozaj len o to, chytiť do pasce ďalších ľudí a bezočivo na nich zarobiť. Jediné, čo vám títo ľudia povedia, keď im reálne napíšete, je niečo to málo o predávanom produkte a zvyšok sú tie motivačné „kecy“, ktoré si „vygooglite“ za 30 sekúnd.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Za všetky tieto zvláštne firmy spomeniem istú českú firmu, ktorá sa začala pýšiť sirupmi, ktoré vám zachránia doslova aj život. Táto pol litrová fľaštička stoji „len“ 1200,- českých korún a to sa predsa oplatí! Ľudia z tejto firmy veľmi radi popisujú, ako vám tieto zázračné sirupy vyliečia váš črevný mikrobiom. Lebo vraj za všetky vaše choroby môžu črevá. Áno, môžu aj za tú depresiu, aj za ten mozgový nádor. Slovami klasika, kašlime na genetiku. Proste vám vyliečia všetko. O črevnom mikrobiome my ostatní z lekárskych fakúlt toho veľa zatiaľ nevieme, ale oni samozrejme vedia už všetko.

Tieto sirupy na sociálnych sieťach s vidinou lepšieho zárobku začali propagovať matky na materskej dovolenke, tréneri, kuchári, čínski „doktori“, aj rôzne konšpirátorské existencie. Často na ich profiloch nájdete dezinformácie o totalite, svetových elitách a Luciferaze, aby sme predsa boli vopred varovaní pred vyhladením ľudstva. Dokonca sú schopní zdieľať príspevky aj fašistických strán.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Neštítia sa ani vo svojich statusoch ľudom hovoriť, že na to, aby ste niekomu zlepšili zdravie nepotrebujete žiadne lekárske vzdelanie. Však na čo študovať lekárske fakulty, to robia len amatéri. Poprípade sa chvália ako „liečia“ aj deti. Dievčatko, ktoré vraj malo roky problémy s bolesťami brucha, týždeň bralo čarovné sirupy a bolesť bola hneď preč. Zázrak! Hm, využiť deti na propagovanie šarlatánskych produktov, dokáže len naozajstný bezcharakterný cynik.

Trápi vás roztrúsená skleróza, nespavosť, astma, depresia alebo psia mater? Pomôžu vám naše sirupy! Tu chcem len pripomenúť, že v týchto šarlatáskych kruhoch je známe, že za chorobu budú obviňovať samotného pacienta. „Máte rakovinu? Môžete si za to sami! To máte za ten život, ktorý vediete!“ Milé. To je presne to, čo si chorý človek chce vypočuť, že si za to všetko môže sám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Možno si ešte spomeniete na kauzu Aktip, kde šarlatáni pacientom doporučovali nájsť si milencov, poprípade im hovorili, ako môžu vykadiť rakovinu. Áno, tak presne na takomto princípe tieto existencie bez vzdelania fungujú. Odporučia vám bez mihnutia oka hlúposti.

Nechcem tu obviňovať všetky MLM firmy a ich zamestnancov z nekalých praktík. Chcela som tu len varovať pred tým, čoho všetkého sú niektorí ľudia schopní urobiť, keď niekde tam ďaleko vidia lepší zárobok. Nedajte sa zmanipulovať sladkými rečami a fotkami z dovoleniek a dobre si rozmyslite kam svoje peniaze investujete. Šmejdi tu sú stále a ich aktivita sa vplyvom súčasných udalostí ešte zvýšila. Možno to klamanie, manipulácia  a okrádanie bude raz aj trestné, pevne v to dúfam.

Naďa Serafínová

Naďa Serafínová

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  515x

Adiktologička, blogerka a tak :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu