reklama

V hlavnej úlohe deti.

Slovenská televízia Markíza začala vysielať nový formát svojej talentovej súťaže, kde spievajú a tancujú malé deti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

To, že je to divné, k telke to pritiahne všetkých úchylákov a pedofilov, to asi televíziu nezaujíma.

Bola to najviac sledovaná epizóda od roku 2016. Ale tak pre sledovanosť všetko. Úplne všetko, že milá Markíza. V Amerike sa takéto srandy vysielajú už dlhé roky. Asi za najväčšiu zvrátenosť považujem organizovanie amerických súťaží krásy, kde vystupujú malé dievčatká, ktoré sú nalíčene a oblečené ako dospelé ženy. Väčšinou majú matku, ktorá chcela byť modelkou, ale neuspela a tak si tento jej sen musí splniť jej vlastné dieťa. Aké roztomilé.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prípad, keď rodičia svoje dieťa dobrovoľne ukazovali na takýchto súťažiach, bez pekného víťazného konca, je prípad vraždy JonBenét Ramsey.

JonBenét Patricia Ramsey sa narodila 6. augusta 1990 a mala práve smolu na matku, neúspešnú modelku Patsy. Bola nádherné modrooké dievčatko, čo jej matka okamžite využila a malú JonBenét prihlasovala od veľmi skorého veku do rôznych súťaž krásy. Bola považovaná za najkrajšie dieťa Ameriky. Jednoducho rozprávka s trochu bláznivou matkou a extrémne žiarlivým bratom Burkom. Táto rozprávka sa ale skončila veľmi tragicky a miesto zvončekov šťastia, zazvonila na dvere polícia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Otec svoju malú kráľovnú videl naposledy 25. decembra 1996, keď ju vzal do náručia a odniesol do postele. Nasledujúci deň ráno sa bezstarostný život rodiny Ramseyových navždy zmenil. Patsy našla ráno v dome ručne napísaný dopis, kde páchateľ požadoval výkupné 118 tis. dolárov ako výmenu za život JonBenét. O sedem hodín od nahlásenia jej zmiznutia na políciu, našiel otec malú kráľovnú v pivnici. Mŕtvu. Pitva preukázala znaky sexuálneho zneužitia a ako príčina smrti sa uviedla asfixia uškrtením a kraniocereberálne trauma. Z vraždy polícia najprv obvinila samotných rodičov aj žiarlivého brata Burka, ale pre nedostatok dôkazov ich oficiálne zbavili podozrenia až v roku 2003 na základe testov DNA.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V roku 2006 sa na políciu sám prihlásil učiteľ John Mark Karl, ktorý sa k vražde chcel priznať. Tvrdil, že malú JohBenét omámil psychotropnými látkami, následne ju sexuálne zneužil a potom omylom zabil. Jeho tvrdenia polícia spochybnila na základe pitvy. V tele JonBenét sa žiadne drogy nenašli a jeho spojenie s prípadom nepotvrdili ani testy DNA. Karl vypovedal aj o jeho ďalších detských obetiach, nič z toho sa však nepotvrdilo. Prečo sa chcel priznať k niečomu, čo nespáchal, vie len on sám.

Ďalším podozrivým sa stal istý Gary Oliva, pedofil, ktorý si od roku 2016 odpykáva trest za šírenie detskej pornografie. V jeho dome sa našlo viac ako 300 fotiek JonBenét a v dobe vraždy býval len pár blokov od nej. K vražde sa priznával v dopisoch, ktoré písal svojmu kamarátovi. Polícia jeho tvrdenia stále preveruje a tak, kto je naozaj vrahom malej kráľovnej krásy, ostáva doteraz jednou veľkou záhadou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prípad JonBenét je prípad na hranici extrému. Prípad, ktorý prekvapivo nie je až taký raritný, prípad,  ktorý sa môže zopakovať, hocikde a hocikomu.

Televízia Markíza sa obviniť nedá, ide im o sledovanosť ako každej súkromnej televízii. Čo ale nechápem, sú rodičia týchto detí, ktorí chcú svoje vlastné dieťa ukazovať v televízii každý týždeň celému Slovensku a Česku. Prečo? To môžeme len háďat. Peniaze, nesplnené sny, ego na obežnej dráhe, chválenie sa pred susedmi v bytovke na Orave. To, že ich deti, bude potom možno za tieto videa niekto v škole šikanovať, to ich nezaujíma. To, že ich deti niekto teraz „hejtuje“ v diskusii na Facebooku, to ich nezajíma tiež. To, že ich deti môžu po rokoch kontaktovať neznámi muži, ktorí ich budú dokonalo poznať z telky, to ich nezaujíma už vôbec. Neviem, čo je v hlavách takýchto rodičov. Možno len. „Aha, moje dieťa je v telke a vidia ho všetci úchyláci!! To je také úžasné! Iba moje vlastné dieťa televízia sexualizuje a moja 5 ročná dcéra sa prezlieka za chlapca. Som ten najlepší rodič na svete!“ Odporúčam všetkým týmto rodičom, aby vyhľadali terapeutickú pomoc. Pre svoje deti a hlavne sami pre seba.  

Naďa Serafínová

Naďa Serafínová

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  516x

Adiktologička, blogerka a tak :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu