reklama

Ivetka na Spišskom hrade

Spišský hrad sa 28.8. o 20.00 hod. mal zmeiť na miesto koncertu Ivety Bartošovej. Nezmenil sa. O ôsmej hod. sa síce zaplnil hojným počtom divákov, ktorí s neskrývaným záujmom očakávali koncert krehkej Ivetky. Tu a tam sa zasvätene diskutovalo o tom, aké to má v živote ťažké a aká úžasná bola v poslednom ročníku Let's Dance.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (22)

Pomaly, ale isto sa však diskusie začali uberať iným smerom. Za mnou sedel pár nemeckých turistov. Boli trochu pohoršení z toho, že keď mešká speváčka, mala by čas vyplniť nejaká predskupina - to ešte netušili, že ani speváčka so žiadnou skupinou nevystúpi - nakoniec vyhlásil starší pán, že síce by v reštaurácii minul viac ako na toto vstupné, ale ak speváčka do 15 minút nedorazí, bude žiadať vrátenie vstupného. A čas bežal... Tesne pre deviatou, keď po Ivetke ani chýru, do publika (do tej chvíle bez akejkoľvek informácie, či sa nebodaj Ivetke niekde niečo nestalo) prenikla upokojujúca (?) správa, že už je na Spišskom salaši.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A konečne dorazila. V sprievode 3 bodygardov zišla okrajom nádvoria na pripravené kryté pódium. Vlažne sa ospravedlnila aplaudujúcemu i pískajúcemu publiku, že "ceta k vám byla dlouhá, strašně dlouhá a asi sem si taky měla obout tenisky". Celé publikum si potom nesporne naklonila svojou úprimnosťou: "já čekám miminko... a cestou jsem musela blinkat...". O zdržaní na salaši ani slovo... A možno tam naozaj ani nebola... V priebehu svojho vystúpenia to pripomenula ešte zopárkrát a zároveň sa vyznala z presvedčenia, že publikum jej dodáva ohromnú silu, že ho miluje, lebo "vy Slováci jste lepší jako Češi" a že teda asi "blinkat" predsa len nebude. A naozaj vydržala presne hodinu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ivetu si veľmi vážim. Vážim si ju za cit, ktorý vie vložiť do svojho prejavu, za to, čo všetko v živote preskákala, a predsa sa dokázala postaviť na nohy, za to, že po všetkom, čo ju doposiaľ postretlo, má silu a chuť presadiť sa. Napriek tomu sa po tomto jej "koncerte" cítim ponížený a podvedený.

V prvom rade preto, že nepovažujem za koncert, keď spevák doprevádza svoje CD. Ďalej aj preto, že ak prejavím svoj záujem o umelca a kúpim si lístok na jeho koncert - byť tým umelcom - dolámem si nohy, aby som začal vystúpenie načas. Nebude pre mňa existovať nič, čo by ma zastavilo a radšej prídem hodinu vopred, ako by som mal minútu meškať. A keby sa predsa niečo prihodilo, okamžite to dám vedieť organizátorom a publiku sa za to rozhodne nejako odvďačím. A ak sa zdravotne (hoci tehotenstvo nie je nemoc...) necítim na takéto výkony, nepúšťam sa do nich (iba žeby sa to bola Ivetka dozvedela až cestou zo Spišského salaša na hrad). A nakoniec aj preto, že som naletel. Mohol som ten čas stráviť v kruhu priateľov hocikde inde, pri dobrom víne a možno by som si k tomu bol pustil aj Ivetkino CD.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takto mi tento koncert (určite posledný tohto druhu, ktorý som kedy absolvoval), vyznel ako prejav hrubej neúcty k divákovi, ktorého Iveta "tak strašně moc miluje". Nič na tom nemení ani to, že sa niekoľkým stovkám divákov zverila do uška so svojím intimnom a v niekoľkých reprízach im vyznala lásku.

V jednom mala nakoniec Iveta pravdu "strašne moc vás miluju, jste skvělí...". Mala len ešte dodať "a nekonečne ohleduplní a tolerantní"... hoci by sa ten dovetok dal povedať aj úplne inými výstižnejšími - hoci nie tak lichotivými - slovami.

Martin Sereday

Martin Sereday

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som alergik. Prudké reakcie u mňa vyvoláva hlúposť, lenivosť, naivnosť a pocity bohorovnej neomylnosti. Zoznam autorových rubrík:  NázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu