reklama

To, čo "bejvávalo" a to, čo je teraz...

Také na zamyslenie...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

V minulosti (presnejšie ešte desať rokov dozadu) bola osobná komunikácia najrozšírenejšou formou dorozumievania. Pre tých, čo nerozumejú: to znamená komunikácia z očí do očí, komunikácia, kde sme sa osobne videli a počuli. Nepotrebovali sme k tomu facebook, mail ani Skype. Jediné, čo sa z oblasti techniky používalo bol mobil, no nie tak veľmi ako dnes.

Keď sme sa chceli stretnúť so známymi, tak sme im zazvonili pri dome a nedohovárali sme sa cez facebook. Tak isto, ak sme mali niekoho v zahraničí alebo na druhom konci republiky: nepotrebovali sme moderné technológie, písali sme si listy. V dnešnej dobe, ak niekto píše list majú ho za debila. Bohužiaľ.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď sme boli deti, podľa mňa sme boli šťastnejší. Vedeli sme sa zahrať so všetkým, neboli sme takí "fajnoví". Veľakrát sme sa stretávali z celej dediny a bolo nám dobre. Vedeli sme využiť čas a nepotrebovali sme počítače, tablety a mobily. Boli to krásne časy, určite sme viac zažili ako deti v súčasnosti.

Tak isto nám bolo jedno, čo zjeme: jasné, boli potraviny, ktoré sme neznášali, ale neboli sme takí vyberaví. A hlavne sme nepotrebovali žiadne McDonaldy ani podobné "sračky". Stačila šnicl alebo palacinky a bolo nám fajn.

Ďalšia vec, čo sa zmenila je prístup k ľuďom. Za našich detských čias neexistovalo poslať niekoho "do prdele" o iných druhoch "teplých krajín" nehovoriac. V súčasnosti s tým nemá nikto problém. Niekedy sa až bojím niečo povedať alebo opýtať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes je deň materinského jazyka, tak ešte mi nedá nespomenúť jednu vec: kedysi sme nepotrebovali ku komunikácií slová ako "lol", "wtf", "sqelý" a podobné kraviny. Vystačili sme si s rodnou rečou a nerobilo nám to najmenší problém.

Niekto si možno pomyslí, že píšem, akoby som mala sto rokov. Myslite si, čo chcete, no aj za desať rokov sa vie veľa zmeniť. Niečo sa mení k horšiemu, niečo zas k lepšiemu. 

Barbora Šimnovičová

Barbora Šimnovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

To sa opýtajte tých, ktorí ma nepoznajú. Tí Vám toho povedia najviac.Ak sa teda odpovede nedočkáte, tak prezradím niečo o sebe. Narodila som sa pred 20 rokmi v meste módy - v Trenčíne. Som študentka personálneho manažmentu a vo voľnom čase sa venujem písaniu, foteniu alebo kamarátom. Milujem dobrú rockovú a metalovú hudbu (Led Zeppelin, KISS, Europe, Motorhead, Alanis Morisette...), pri ktorej sa mi najlepšie rozmýšľa o živote a tvorí nové námety do môjho prvého románu, ktorý mám rozpísaný. Verím, že raz sa mi ho podarí vydať a bude stáť za to. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu