reklama

Ako som sa snažil zavďačiť rodičom a sabotoval si vlastný zivot .

Potreba zavdačovania sa rodičom . Pocit ze ked budem robit aj to co ma nebaví budú ma mat radi . Stale to nejako nešlo . Ani deti ani dom ani slušná pravidelná práca . :@)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tak od začiatku . Mal som dobrú ale tvrdú výchovu . Bolo to veľmi prísne . Nečudujem sa uz teraz nakoľko bol som proste nezvládnutelné dieťa . Vtedy som to nevedel nerozumel so prečo . Neustále nesmieš , nemôžeš , nebudeš , nerob to , okamžite prestaň a popri tom ešte aj po zadku sem tam Nie nie no skoro každý deň . Takže moje podvedomie si vybudovalo akýsi navyk ze dobre veci sa deju za odmenu . Ked budeš dobrý dostaneš toto, ked sa budeš dobre učiť možno bude bicykel , ked nebudú každý deň poznámky v škole bude lego atak dalej niektorí z vás to poznáte . 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 

 

No a tu bol najväčší problém . Zavďacenie sa . Teraz preskočím vačšiu časť môjho života a postupne vysvetlím ako u mna zavdačovanie sa súvisí zo šťastím v mojom zivote .

 

 

Po škole som sa začal rodičom zavdačovanie ze som šiel pracovať ako elektrotechnik co ma vôbec nebavilo . Vo voľnom case som bol futbalista noc mi to nešlo ale otec mal takú predstavu . Tak ako on šikovný elektrikár a úspešný futbalista . Nejako to nešlo a ja som začal koketovať z tým ze budem robit čašníka mám rád komunikáciu z ľudmi a miloval som beh . Ked som to predniesol doma tak som videl to obrovské sklamanie v očiach rodičov. Nakoniec táto moja zmena netrvala dlho . Pod neustálym tlakom rodiny a radách ako : však ked budeš behať budeš behať sam za seba a ako futbalista sa v tíme mozes aj ulievať ma proste odrádzalo od toho co som cítil ze je premena to naj . Silný vplyv a pocit zavdacenia ma nakoniec odradil . 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

 

A takto to fungovalo pri dalších a dalších mojich osobných rozhodnutiach . Či uz v partnerských vzťahoch , kamarátskych vzťahoch alebo pracovných vzťahoch . Vzdy tam bolo emočne vydieranie . Rodičia robili to co najlepšie vedeli vzdy chcú to najlepšie pre svoje deti . No ja za tie roky som si vybudoval hlboký podvedomý navyk zavdačovania sa a nerobenie veci ktoré by ich sklamali alebo naštvali . 

 

 

No a tu nastáva problém v určitom momente môjho života som začal rebelovat . Táto zmena nastala po nevydarenom manželstve v Japonsku . Tam som sa rozhodol ze budem fotograf ked sa vrátim spat do Bratislavy . Konečne budem robit to co chcem a to co ma naozaj baví . 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Toto moje rozhodnutie začalo šialenú divokú jazdu alkoholu a drog . Rodičom sa moje rozhodnutie vôbec ale vôbec nepáčilo. Fotograf co je to za pracu okráda ludi a nič nevytvárať . V Japonsku si nechal firmu. Ked si tam odchádzal mal si byt auto a veľa peňazí teraz mas holí zadok a ani fotiť nevieš a musíš bývať u nás lebo ani byt nemáš . Takze takto vyzerá prehnaná rodičovská starostlivosť . Viem ze mi chcú pomoct akurát nevedia co je len a len pre mna dobre . Bol som stale medzi rozhodnutím robit co chcem a byt akceptovany syn .Neustále som sa im chcel zavdačovať či uz na vedomej úrovni alebo podvedomej úrovni . A to som zistil až tento rok . Po návšteve rodičov mi moja manželka vraví . Ty od nich potrebuješ potvrdenie ze si dobrý a prijatie ze ta budú akceptovať takého akí si . Stale chceš aby ta uznávali v tom co robíš ale to nie je možné oni majú o tebe inú predstavu . 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Mala úplnu pravdu ktorú som ale ja sám nevidel . Nerozumel som tomu prečo ked robím pracu ktorá ma tak baví a napĺňa robím ju z láskou neviem mat dostatok klientov aby som mohol vyplatiť účty . Sem tam som nejedol niekoľko dní dokonca týždňov . Bol som odkázaný na pomoc kamarátov a veľmi som sa za tie roky zadlžil . Či uz navštevovanom seminárov alebo míňaním rýchlo zarobených peňazí . Vzdy som veľmi dobre zarábal ale ako peniaze prisli tak som ich zahadzoval . Mal som pocit ze sú špinavé lebo nerobím klasickú pracu od 8-17 a pripadal som si ako zlodej ked zarábam 4 X viac ako priemerný pracujúci občan . Nemal som vzťah k peniazom lebo šetriť som nevedel . Vlastne celé moje správanie bolo robenie neschvál mojim rodičom to som si uvedomil až tento rok . Robil som im neschvál lebo som nenávidel neustale príkazy a zákazy. Robil som vzdy úplný opak . 

 

Ako neschvál ? Podvedome som si sabotoval svoj úspech ktory sa nepáčil mojim rodičom . Na jednej strane som bol dobrý v tom co vytváram a strane druhej sa to rodičom nepáčilo a mali inú predstavu . Proste sabotáž sameho seba . 

 

Ked u mna boli klienti vzdy som im pomohol a uz po jednom sedeni mali zmenu vo financiách osobnom aj partnerskom zivote . Stale som sa čudoval prečo to nefunguje aj u mna . Viac krát som používal tuto metódu aj na mna a nič . Uz som bol tak zúfalý ze som chcel is pracovať na výletnú loď ako čašník . Proste zmiznúť z tejto krajiny lebo tu nemám podmienky a nemôžem tu zarobiť veľké peniaze .

 

Na jednom semináry mi bolo vysvetlené ze problem financií sa nerieši na úrovni financií . To znamená ze problém z peniazmi nevieme riešiť zmenou práce alebo vacsim zárobkom . Musíme spraviť rozhodnutie na inej úrovni svojho života . Dlho som tomu nerozumel ale nakoniec sa to podarilo . 

 

Pomocou mojej manželky sme odstránily podvedomý dlhoročný potreby zavdačovania sa mojim rodičom a zázrak bol na svete .

 

Ani nie deň po tomto zázraku mi začali chodiť pracovne ponuky či uz na pracu fotografa ale najdôležitejšie na konzultácie Fastre eft . Dalej ma začali kontaktovať agentúry na pracu v reklame . Uz to trvá niekoľko týždňov a ja sa neviem zastaviť . Je úžasne vidieť náhlu a obrovsku zmenu ked pozmenime jeden podvedomý navyk . 

 

Ked sa uvoľníme a žijeme z ľahkosťou všetko k nam príde k nam všetko co v zivote potrebujeme . 

 https://www.facebook.com/pages/Yurai-a-jednoduch%C3%A1-cesta-emo%C4%8Dnej-transform%C3%A1cie/1631788533707677

 

Juraj Sipkovsky

Juraj Sipkovsky

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Robím len veci ktoré mi v mojom zivote robia radosťEšte jedna vec , mám problémy z dysortografiou.FB https://www.facebook.com/Jednoro%C5%BEec-Galaktick%C3%BD-443042459238931/http://kralyurai.wixsite.com/modernalchemy Zoznam autorových rubrík:  Cesta emočnej slobodyNezaradenéPríčiny strachu

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu