reklama

Azda moje blogy už "neprežijú" ani deň?

Veď v troch posledných blogoch šlo o vecné návrhy ako riešiť menej bolestne a za menej škôd súčasnú krízu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Ich adresátom boli a sú príslušní (ne)kompetentní politici. Tí, ktorí za vrcholový patový stav zodpovedajú, a môžu ju aspoň zmierniť. To bol  môj  dôvod i zámer napísať a zverejniť na seba nadväzné tri blogy.

Zrejme nie je potrebné ešte zopakovať  ich konkrétne detaily. Čitateľ, ktorý ich nečítal, a chcel by  si ich prečítať, ten ich môže stále nájsť v aktuálnej ponuke nových blogov. Ich tituly sú tieto (poradie od najnovšieho): „Adekvátna odpoveď OĽaNO – rezignácia premiéra?“, „Za Korčoka niet dnes náhrada“ či „Prezidentka by mala demisiu Korčoka odmietnuť“.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V mojom prípade je už samozrejmé, že ani jeden  z článkov nebol zaradený do „osmičky dnes najčítanejšie blogy“, pričom všetky tam patrili v prvý deň od zverejnenia počtom čítaní jednoznačne. Keďže dva z článkov mali byť v „osmičke“ počtom čítaní na prvom  miesto a jeden by bol v poradí druhý.

Samotná účasť v nej u každého blogu je určujúca na vývoj jeho budúceho počtu čitateľov. V prípade mojich troch blogov  vyznieva  paradoxne a zarážajúco táto daná skutočnosť. Lebo napriek ich diskvalifikácie a handicapu získali hneď na úvod (napriek neúčasti v „osmičke“)  v prvý deň od zverejnenia taký počet čítaní, aby v nej podľa výsledkov dokonca všetkých deväť malo  byť na čelnom mieste. Ale ani jediný z nich tam nebol.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale nečudo , že sa tak  nestalo z viacerých rýdzo subjektívnych príčin pána administrátora..  Keď napríklad pri blogu o abdikácii premiéra bolo  také čudo, že v prvý deň od zverejnenia za vyše šesť hodín bol o 12. 03 hod. počet čítaní 569-krát Ale v nasledujúcich vyše osem hodín (o 20.50 hod.) nastal  „neuveriteľný prírastok“ „až“ o 141-krát viacej (celkove 737 -krát). Na druhý deň ráno o 9.00 hod. „doslovný rekord“ za  vyše 12 hod. ešte podstatne menej – len o 137-krát (celkovo 874-krát).

Rovnaké to bolo aj pri ďalších dvoch blogoch, ale tiež iných šesť už s inou témou Pán administrátor ma tak  trestal vari natrvalo zákazom dostať sa blogmi do „osmičky“ a „výberu“. Jeho dôvod pre tento drastický krok nečakanej diskriminácie bol dôsledok na moju opakujúcu sa  oprávnenú kritiku. Vraj som tým mal porušovať Etický kódex blogera, čo  považujem za nedôvodné, neprijateľné a všeobecne škodlivé voči slobode prejavu.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toto jeho bezprecedentné rozhodnutie najmä v prípade uvedených troch blogov zrejme prekazilo ich hlavný zámer a účel, byť nástrojom a poslom návrhov autora hlavným adresátom – kompetentným politikom v súčasnej príliš zložitej a zlovestnej politike.

Keďže blogy podstatným znížením svojho čitateľského zázemia zároveň znížili   vierohodnosť zámeru osloviť aktuálne vecnými návrhmi našu rozvadenú „vrchnosť“ z hľadiska verejného záujmu. Veď potom môžu blogy ťažko uspieť svojou verejnou informatívnou hodnotou u adresátov na najvyššom poschodí proti  bariére ich úradníckych šimľov. Keď ani na blogu SME nenašli  potrebné hodnotové postavenie a zázemie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tým, že by opodstatnene boli v „osmičke“, aby zvučnejšie zneli a zapôsobili. Práve v tom spočíva neobjektívne sila médií.

Jozef Sitko

Jozef Sitko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  315
  •  | 
  • Páči sa:  6 045x

Mgr. Jozef Sitko (*1935), v rokoch 1968 - 1971 komentátor denníka Smena a zástupca šéfredaktora týždenníka Expres. Z oboch redakcií ho komunisti vyhodili. Až do roku 1989 mal dištanc - zákaz čokoľvek publikovať.Následne založil prvý nezávislý týždenník Slobodný piatok, bol jeho šéfredaktorom. Bol tiež riaditeľom tlačového odboru a poradcom prezidenta M. Kováča. Potom založil Nadáciu Slovak Gold a štrnásť rokov ju viedol.Napísal šesť kníh. Jeho nový titul: Vedieť odísť.V roku 1991 získal hlavnú novinársku cenu Slovenského literárneho fondu a v roku 2000 mu prezident Schuster udelil za celoživotnú publikačnú činnosť štátne vyznamenanie Pribinov kríž III. triedy. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu