reklama

Vydierač a rozvratník s podporou médií (2)

Napriek dohode pripomeniem, že nie vláda, ale iba šestina z 12 tisíc lekárov, vydierala a psychicky terorizovala občanov

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)

Táto vláda má to  neporovnateľne  ťažšie  než kedysi po okupácii Rusov vláda komunistu Černíka. Vtedy bol pre temer všetkých občanov výlučne jeden spoločný nepriateľ – ruskí okupanti.

Ten už z princípu zvykne široké spoločenstvo každej doby čo najviac sa spolu  zjednotiť a nie navzájom polarizovať. Kľúčovým plusom vtedy bola nesmierne obetavá  a účinná podpora občanov v ich spoločnom odpore proti okupantom

Kľúčovým momentom oproti dnešku je práve to, čo  kedysi pasívnym odvážnym odporom proti polmiliónovej armáde agresora nás zjednotilo a nám zabezpečilo víťazstvo ducha  a morálky pred okupačným násilím a reálnymi hrozbami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale na rozdiel toho  dnes už dominuje namiesto spoločnej jednoty, občianskej súdržnosti a pozitívnej aktivity v čase svetových kríz rapídny nárast  polarizácie,  klamstiev či  sklamanie i rozčarovania  občanov  práve z toho čo dnes je a čo ešte môžu čakať. Čím každý deň ich strašia médiá.

Rozhodujúcim faktorom súčasného krízového diania sú práve médiá. Tie  intenzívne a účelovo vyhľadávajú akúkoľvek možnosť a dôvod na kritiku súčasnej vlády.  Čoho potom výsledkom je beznádej, obavy až existenčný strach najmä do politiky nezainteresovaného občana.

Médiá, ktoré mikroskopicky vyhľadávajú len negatíva vlády (a tie tiež sú), dnes hľadajú v jednom ministrovi, že vraj spôsobil všetky možné naše neresti, krádeže, l0ži, nešťastia  a súčasné pohromy. Teda  nie netrestaná korupcia od najvyšších miest až po suterén moci? Nie pandémia covidu, agresia a vojna Putina na Ukrajine čí následné ekonomické a sociálne krízy vo svete?  Pripadá mi  to choré ako v stredoveku cirkevný  pohon na bosorky. Aj tie  vraj mohli za neúrodu a iné biedy zbedačovaného ľudu aristokratmi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vláda, ktorej úlohou je spájať aktívne úsilia občanov, sa  však stala nepriateľom pre médiá už od jej vzniku. Tie prakticky  kritizujú  stále a za všetko (za  zlé či aj dobré) Pričom tu nejde len o  médiá.

Pretože jeden z kľúčových partnerov (SaS) už torza koalície z nej doslova utiekol a radšej zaliezol do  bezpečnejšieho  a pre voľby výhodnejšie postavenia v deštrukčnej opozícii. Potom s ňou spoločne hlasuje za postupnú likvidáciu bývalého partnera. Pričom verejne neraz vyhlasoval, že s ním do konca volebného obdobie dovládne .  

Urobil tak len pre celkom malicherný,  v politike nepodstatný a  neospravedlniteľný dôvod. Je   vraj médiami v histórii Slovenska najviac kritizovaný „nadčlovek“ a skutočný protispoločenský  netvor v ľudskej podobe, zaslepený svojím egom Igor Matovič. S takým smiešnym dôvodom v takej  závažnej veci som sa v politike ešte nestretol

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže v kritickom postavení súčasnej koaličnej vlády, už od volieb   hašterivej a rozhádanej,  zostal  verný  a nepodplatiteľný ľudomil - antikorupčník Boris Kollár.

Matovič,  podľa médií vraj idiot, si pri svojej  „neschopnosti a hrozivým „atómovkám“  údajne vedel získať rozhodujúcu moc v našom korupciou gniavenom štáte. Je vraj preň a nás všetkých bežných občanov  nebezpečným strašidlom. Jeho oponentom z korupčnej oligarchie a slobodných  médií sa nedarí už vyše dva a pol roka ho konečne zlikvidovať a  poslať aj s Ficom a Pelelgrinim do výslužby.

Ide naozaj o unikát v politike a pre mňa  paradox s realitou a fantasmagóriou v takejto „argumentácii“ médií, ktorej občania  nakoniec uverili. Lenže takú všemocnú  moc, akú vraj „získal“ u nás len jeden z  politikov Igor Matovič,  si však nezískal a ešte nemal  hneď po roku 1933 ani svetoznámy diktátor Adolf Hitler, čo dosvedčia dejiny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nuž, keď médiá chcú, tak vzkriesia k životu aj politické mŕtvoly Fica a Pellegriniho a vydvihnú oboch až na stupeň favoritov do kresla premiéra. A naopak, z prezidenta Kováča a ministra Matoviča vykúzlili démonov a nepriateľov demokratického štátu numero uno.

Ale zatiaľ ešte menšinová vláda  prekvapivo vzdoruje aj nevídanej deštrukcii či nevyberaným útokom, lžiam a obvineniam veľkej časti zlodejskej a nedemokratickej opozície. Keď v čase naliehavých a neriešených super kríz  sa musí sústavne  venovať jej zámerným parlamentným obštrukciám a nepodstatným populistickým nástrahám. Napríklad  už ôsmemu odvolávaniu ministra vnútra Mikulca?

Vari nejde o totálne a systematicky účelové deštrukcie, ktorými sa parlament musí zaoberať?  Zo Smeru a jeho bývalých komplicov korupcie z Hlasu? Čo na to médiá? Vôbec nič, žiadna voči tomu  kritika. Pričom zakaždým  poskytujú neprimerane veľký a nekritický priestor na ich účelové a dezinformačné klamstvá či demagógiu Fica, Pellegriniho, Rašiho a ich ďalších možných spolupáchateľov  veľkej korupcie.

Vari je opodstatnené znova odvolávať ministra vnútra, že vôbec nezabezpečil našu maďarskú hranicu pred emigrantmi?  Veď Rakúšania a Česi dnes hrubo porušili na hraničných prechodoch Slovenska  základné dohody a pravidlá EÚ o voľnom pohybe. Azda to máme robiť aj my?

A navyše z naše strany je nereálna možnosť ich porušovať ako susedia. Stačí si pozrieť mapu strednej Európy a porovnať podstatne inú dlhú hranicu s Maďarskom oproti tej našej s Českom a Rakúskom. Kde narýchlo nájdeme na túto „ochranu“  nevyhnutné množstvo policajtov, aby sme vážne neohrozili poriadok v štáte?

Médiá akosi už zabudli na  mnohé stále ešte nepotrestané nezákonnosti  počas 13-ročného vládnutia Róberta Fica. Na ich hlavných aktérov aj na to, čo za veľké a dlhodobé morálne či hospodárske škody napáchali títo politici korupcie  na občanoch aj ich  deťoch. Ich náprava  bude však  trvať aj tým najlepším vládam v  dnešných kritických časoch oveľa dlhšie, než ich celé dve volebné obdobia. 

A čo na to médiá? Vôbec nič, žiadna opodstatnená kritika. Pričom zakaždým  poskytujú neprimerane veľký a nekritický priestor na účelové a dezinformačné klamstvá či demagógiu Fica, Pellegriniho, Rašiho a ich ďalších potenciálnych spolupáchateľov  veľkej korupcie, o čom by mali rozhodnúť represívne orgány a súdy

Médiá namiesto toho, aby ich lži, že čierne je biele a biele čierne okomentovali a  kritizovali. Z tejto už bežnej praxe sa dá spoznať ich prílišná krátkozrakosť a zaujatosť voči terajšej vláde, o čom je dosť aj priamych poznatkov. Najmä to,  že od volieb v marci 2020  občanom celkom odišla pamäť.

Zabudli na 13-ročné vládnutia Róberta Fica. Na jeho hlavných aktérov, čo za veľké a dlhodobé morálne či hospodárske škody napáchali netrestaní korupční politici  na občanoch aj ich  deťoch. Ich náprava  bude naisto  trvať aj najlepším vládam oveľa dlhšie než  dve volebné obdobia.

Uvediem príklad, keď médiá namiesto snahy utlmiť protesty len šestiny lekárov (z počtu dvanásť tisíc) vyvolali veľký  požiar na rozklad celého zdravotníctva, ale médiá ho „svojsky“ umožnili.. Ak  by takejto mega deštrukcii najdôležitejšej sféry života dali iba primerane malý priestor a nie sústavný, tak potom by útoky na vládu a najmä proti životným záujmom občanov rýchlo stratili dych. Veď už v samotnej podstate šlo len iba o malú vydieračskú menšinu, ku ktorej sa drvivá väčšina lekárov nepridala.

Aj ležérnym prístupom médií ku korupčným praktikám odhaľovaných hospodárskych mafií v ekonomickej, justičnej, štátnej správe i samospráve tak vzniká nový stav v prospech korupčníkov Keď statoční a odvážni vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia sú škandalizovaní (niektorí dokonca zdĺhavo trestne stíhaní).  

Touto pre nich nebezpečnou zmenou sú znechutení pokračovať a existenčne riskovať vo svojej kariére a úmornej práci bez primeraného efektu a uznania. Spomeniem príklad odchodu do civilu vyšetrovateľa, čo vypracoval špeciálnym  sudcom vrátenú žalobu na pokrsteného a birmovaného komunistu, nášho „nevinného“ a stále obžalovaného trojnásobného premiéra.

Ten sa teraz znova snaží akýmikoľvek prostriedkami dostať k moci a beztrestnosti. Nejde pritom o náhodu,  že sa  protikorupčný proces pribrzdil  Smerom ho dostať na slepú koľaj.

 Až potom  nastane chaos, rozklad demokratického štátu a nástup štrajkov nespokojného a do revolty huckajúceho  „ľudu“. Aj mnohými živlami  žiadúcej tvrdej proruskej ruky autokratickej moci kamarily Fica, Pellegriniho plus “národne“ sa hlásiaceho fašistického myslenia.

Myslím si, že v tejto otázke má obavy z ďalšieho vývoja  aj mnou opakujúco citovaný komentátor Peter Schutz. Tentoraz v článku „Extrémisti v novembri a polievkou na van Gogha“ (Sme 18. – 20.) píše:

„Vtip týždňa. Koalícia Hlas – SaS – PS. Niežeby takú víziu, o ktorej čoraz častejšie počúva, autor do budúcnosti vylučoval. Nie to je pointa vtipu. Mimoriadne výživná i príznaková je však z Focusu táto informácia: „V prednovembrovom režime by chcelo žiť 45 percent voličov Hlasu, jedno  percento voličov SaS a dve percentá voličov PS.“

Takže ozaj nevylučujeme nič, Naopak, úplne totožné túžby, všetkých troch elektorátov  predznamenávajú, že koalícia to bude priam príkladná.“

Jeho varujúce slová by som ešte doplnil o toto tvrdenie. Silne pochybujem o tom, že by tieto tri strany v nových voľbách získali dostatok mandátov do nevyhnutných sedemdesiat šesť.

Bez KDH a „Kollárovej rodiny“  by sa to stalo len veľkým zázrakom. Aj OĽaNO v prieskumoch malo vždy oveľa nižšie čísla než napokon dosiahlo vo voľbách, a tým  by sa im znížil počet mandátov.  

Takže by s predsedom vlády  najsilnejšej strany Pellegrinim, ktorého by prezidentka  zrejme poverila zostaviť vládu by to naisto bola  tá najviac spolupracujúca, nehádajúca sa  a najvhodnejšia až 5-členná koalícia všetkých čias a jej vzorových lídrov.

Jozef Sitko

Jozef Sitko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  312
  •  | 
  • Páči sa:  5 933x

Mgr. Jozef Sitko (*1935), v rokoch 1968 - 1971 komentátor denníka Smena a zástupca šéfredaktora týždenníka Expres. Z oboch redakcií ho komunisti vyhodili. Až do roku 1989 mal dištanc - zákaz čokoľvek publikovať.Následne založil prvý nezávislý týždenník Slobodný piatok, bol jeho šéfredaktorom. Bol tiež riaditeľom tlačového odboru a poradcom prezidenta M. Kováča. Potom založil Nadáciu Slovak Gold a štrnásť rokov ju viedol.Napísal šesť kníh. Jeho nový titul: Vedieť odísť.V roku 1991 získal hlavnú novinársku cenu Slovenského literárneho fondu a v roku 2000 mu prezident Schuster udelil za celoživotnú publikačnú činnosť štátne vyznamenanie Pribinov kríž III. triedy. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu